Dexter's Laboratory

Dexter’s Laboratory is een Amerikaanse tekenfilmserie gemaakt door Genndy Tartakovsky voor Cartoon Network. De cartoon volgt Dexter, een klein en enthousiast wonderkind met een verborgen wetenschappelijk laboratorium in zijn kamer vol uitvindingen, die hij geheim houdt voor zijn onwetende ouders.

Dexter’s Laboratory

Cartoon Network is sinds 1997 te zien op de Nederlandse televisie. Tijdens mijn jeugd hadden we geen YouTube of streaming platformen en moest ik voor cartoons vooral de televisie aanzetten of videobanden afspelen. Als jonge jongen was ik dan ook voornamelijk op televisie aan het zappen tussen kanalen als Fox Kids, Nickelodeon en Cartoon Network. Een van de klassiekers van Cartoon Network is Dexter’s Laboratory en omdat de afleveringen gemiddeld 7 minuten duren heb ik dan ook alle afleveringen van de 4 seizoenen meerdere keren gezien.

Dexter’s Laboratory verzameling

Ik heb altijd al tekenfilmfiguren van Cartoon Network willen toevoegen aan mijn verzameling en ik hield dan ook regelmatig Ebay in de gaten, aangezien er in Nederland zeer weinig te vinden is. Het enige wat ik kon vinden waren kleine misvormde poppetjes van enkele centimeters groot. In 2020 kwam Funko met een gelimiteerde Funko POP! van Dexter, maar die gingen vanzelfsprekend voor hoge bedragen over de toonbank. Ik ben dan ook geen echte Funko POP! verzamelaar en had het er dan ook simpelweg niet voor over. In 2021 kwam Funko echter met een nieuwe uitgave van Dexter, maar dan met een afstandbediening in zijn hand. Deze werd wel in massa geproduceerd en was dan ook aan te schaffen voor een redelijke prijs.

Ik hou van gedetailleerde herkenbare figuren en ogen zijn een belangrijk punt om een personage te kunnen herkennen. Ik ben dan ook geen fan van Funko POP! figuren door de grote zwarte ogen die de meeste hebben. Echter is dat bij Dexter niet van toepassing omdat hij een bril draagt, waardoor hij er echt uitziet als in de Dexter’s Laboratory cartoons. Nu ben ik alleen nog op zoek naar een Major Glory actiefiguur, de favoriete superheld van Dexter. Deze zijn nooit officieel uitgebracht maar ik ben online al verschillende custom Major Glory action figures tegengekomen.

Dexter's Laboratory
MerkLijnCategorieJaar
FunkoCartoon NetworkSeries » Cartoons2021
NaamSub-categorieGrootte
DexterWonderkind9 cm