Chuck Norris

Carlos Ray “Chuck” Norris is een Amerikaanse martial artist en acteur. Hij heeft een zwarte band in Tang Soo Do, Braziliaans jiu jitsu en judo. Nadat hij bij de Amerikaanse luchtmacht had gediend, won Norris vele vechtsportkampioenschappen en richtte later zijn eigen discipline Chun Kuk Do op. Kort daarna trainde Norris in Hollywood beroemdheden in vechtsporten. Norris speelde vervolgens een rol in de spionagefilm The Wrecking Crew (1969). Vriend en collega martial artist Bruce Lee nodigde hem uit om een van de belangrijkste schurken te spelen in Way of the Dragon (1972) en hij werd al snel een populaire acteur in actiefilms en series.

Chuck Norris

Actiefilms over vechtsporten waren voor mij als kind erg motiverend en ik heb in mijn jeugd dan ook echt genoten van Bruce Lee, The Karate Kid, 3 Ninja’s en Rocky films. Chuck Norris heb ik dan ook voor het eerst gezien op televisie in de Bruce Lee film Way of the Dragon. Maar mijn favoriete rol van Chuck Norris is die van Cordell Walker in de televisieserie Walker, Texas Ranger uit de jaren 90. Samen met mijn vader en broer hebben we zeker een aantal van de totaal 9 seizoenen destijds op televisie gevolgd.

Chuck Norris verzameling

Naar mijn weten zijn er helaas nooit actiefiguren uitgebracht van Chuck Norris uit de Walker serie, dus ik heb veel gezocht naar een actiefiguur die mij het meeste herinnerd aan de serie. Uiteindelijk kwam ik deze bootleg tegen op Vinted die ik voor een paar euro kon overnemen. Ik weet niet veel over dit figuur, maar het lijkt op een jaren 80 Rambo-achtige bootleg. Ik ben van plan om dit figuur nog eens te vervangen door het Invasion U.S.A. actiefiguur van SD Toys, ook al heb ik niet zoveel met die film, het is wel een van de meest accurate actiefiguren van Chuck Norris.

Chuck Norris
MerkLijnCategorieJaar
BootlegChuck NorrisVechtsportOnbekend
NaamSub-categorieGrootte
Chuck NorrisVechtkunstenaar18 cm