Biker Mice from Mars

Biker Mice from Mars is een Amerikaanse franchise van Rick Ungar en Frank Ward. De franchise volgt drie antropomorfe muizen motorrijders genaamd Throttle, Modo en Vinnie die ontsnappen aan een oorlog op hun thuisplaneet Mars, voordat ze arriveren om de aarde te verdedigen tegen het kwaad dat hun vaderland verwoestte en op een dag terug te keren naar Mars.

Biker Mice from Mars

De Biker Mice from Mars cartoon werd in de jaren 90 tijdens mijn periode op de basisschool uitgezonden op de Nederlandse televisiezender Fox Kids. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik met mijn vrienden de tekenfilm ging kijken om vervolgens op onze fietsen te stappen met de verbeelding dat wij ook motormuizen van Mars waren.

Biker Mice from Mars verzameling

Als kind had ik 3 actiefiguren gekregen van de hoofdpersonen van de serie, inclusief motoren en bijbehorende accessoires. Ik heb zoveel gespeeld met deze figuren, dat ze in een slechte staat waren op het moment dat ik ze in 2017 van zolder haalde. Dat is dan ook de reden waarom ik ze uiteindelijk op Marktplaats heb verkocht voor een redelijke prijs. Vijf jaar later zag ik een advertentie voorbijkomen op Vinted met diezelfde actiefiguren van het merk Galoob, inclusief de helmen en een wapen. Vooral Modo en Vinnie waren nog in goede staat en ik heb de set dan ook gekocht om ze een mooie plek te geven in mijn vitrine.

Biker Mice from Mars
MerkLijnCategorieJaar
GaloobBiker Mice from MarsSeries » Cartoons1993
NaamSub-categorieGrootte
VinnieBiker14,5 cm
ThrottleBiker14,5 cm
ModoBiker15 cm