Batman

Batman is een superheld die voorkomt in Amerikaanse stripboeken die worden uitgegeven door DC Comics. Het personage is gemaakt door kunstenaar Bob Kane en schrijver Bill Finger, en was voor het eerst te zien op 30 maart 1939 in de 27e uitgave van het stripboek Detective Comics. Batman zijn alter ego is Bruce Wayne, een rijke Amerikaanse playboy. filantroop en industrieel die in Gotham City woont en vecht voor rechtvaardigheid.

Batman

Ik ben zelf niet de grootste fan van Marvel en DC, en ik denk dat je het aantal films dat ik van Marvel- en DC Studios heb gezien op twee handen kunt tellen. Wel keek ik vroeger veel naar The Animated Series van Spider-Man, Superman, X-Men en Batman. Deze series waren in de jaren 90 en 2000 regelmatig te zien op Nederlandse televisiezenders als Fox Kids, Jetix, Cartoon Network en Disney Channel. Mijn favoriete superhelden zijn dan ook Spider-Man, Superman, Wolverine en Batman.

Batman verzameling

Superhelden staan bekend om de vele verschillende actiefiguren in alle soorten en maten. Mijn tweede actiefiguur van een superheld was deze Batman van het merk DC Direct uit 2009. Ik kwam dit figuur tegen op Marktplaats en ik vond hem er zo vet uitzien dat ik besloot om hem toe te voegen aan mijn verzameling.

Batman
MerkLijnCategorieJaar
DC DirectDC UniverseComics2009
NaamSub-categorieGrootte
BatmanSuperheld18 cm

Plaats een reactie