Albert Einstein

Albert Einstein was een in Duitsland geboren theoretisch natuurkundige, algemeen erkend als een van de grootste en meest invloedrijke natuurkundigen aller tijden. Einstein is vooral bekend door het ontwikkelen van de relativiteitstheorie, maar hij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de theorie van de kwantummechanica. Relativiteit en kwantummechanica zijn de twee pijlers van de moderne natuurkunde. Zijn formule voor massa-energie-equivalentie E = mc2, die voortkomt uit de relativiteitstheorie, wordt de beroemdste vergelijking ter wereld genoemd.

Albert Einstein

Wat ik heb met Albert Einstein? Of ik gek ben op natuurkunde? Nee, ik geloof dat het zelfs een van mijn slechtste vakken was op de middelbare school.

Albert Einstein verzameling

Op de middelbare school hadden wij een actiefiguur van Albert Einstein als decoratie in het geschiedenis lokaal. Elke keer wanneer ik geschiedenisles had keek Albert mij aan en omdat ik op jonge leeftijd al iets had met actiefiguren, wilde ik hem het liefst mee naar huis nemen. Het actiefiguur van Albert Einstein komt uit de Action Figure lijn van het merk Accoutrements en is uitgebracht in 2003. Accoutrements is een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 25 jaar originele geschenken, speelgoed en snoepgoed produceert en distribueert.

Ik heb dan wel niets met natuurkunde, maar Einstein is natuurlijk wel een legendarische natuurkundige die veel voor de wereld heeft betekend. Mij doet het actiefiguur in ieder geval terugdenken aan mijn middelbare school periode en het is een mooie aanvulling van mijn verzameling.

Albert Einstein
MerkLijnCategorieJaar
AccoutrementsAction FigureGeschiedenis2003
NaamSub-categorieGrootte
Albert EinsteinNatuurkundige13 cm