The Toys That Made Us

De genieën achter de bekendste speelgoedlicenties ooit bespreken in The Toys That Made Us de opkomst, en soms de ondergang, van hun creaties, waarmee gigantische sommen geld gepaard gaan. In een reeks interviews vertellen de speelgoedfabrikanten hoe hun kleine bedrijfje uitgroeide tot een megabedrijf. Licenties die besproken worden zijn onder andere Star Wars, He-Man, LEGO en Barbie.

Lees meer…

Verzamelkoorts

Popfiguren is ontstaan uit mijn eigen hobby. Het verzamelen van speelgoed figuren en poppetjes van films, series, games en comics waar ik goede herinneringen aan heb. Dit kunnen karakters zijn uit films of TV series van vroeger, tot computerspellen en stripboeken van vandaag de dag. Maar ook figuren van bekende artiesten waar ik graag naar luister of atleten waar ik bewondering voor heb zijn te vinden in mijn privécollectie.

Lees meer…

Jagers en verzamelaars

Je hebt jagers en je hebt verzamelaars. Maar wat nou als je constant jaagt op verzamelitems, ben je dan een jager of een verzamelaar? Waarom verzamelen we? Wat verzamelen we? En waar kun je tegenwoordig allemaal op jacht gaan voor je verzameling?

Lees meer…

Verhouding van speelgoed figuren en poppetjes

De term “schaal” verwijst naar de verhouding van grootte van het model tot een object van originele grootte. In dit geval hebben we het over kleinere representaties van bekende figuren en personages uit films, series, games, comics of van zangers, zangeressen, popsterren, muzikanten en andere artiesten.

Lees verder…