Raphael Jada Toys Metals Die Cast Verzamelfiguur

Personage uit Teenage Mutant Ninja Turtles

17,50

Uitverkocht

Artikelnummer: 4006333071171 Categorie: Filters: , , , , , ,

Jada Toys Metals Die Cast Verzamelfiguurr van Raphael uit Teenage Mutant Ninja Turtles.

De Teenage Mutant Ninja Turtles waren normale schildpadden tot ze door een groen mutatieslijm van gewone schildpadden in intelligente wezens veranderen. Splinter, een rat, werd ook door het slijm gemuteerd en werd de meester van de Turtles. Meester Splinter was een normale huisrat en zijn baas, meester Hamato Yoshi, was een ninja. Splinter imiteerde de bewegingen van zijn baas en oefende zo de kunst van ninjutsu. Wanneer op een dag Shredder Yoshi kwam doden, schoot Splinter zijn meester te hulp. Hij heeft daardoor nog steeds een litteken op de wang. Splinter ging op straat wonen waar hij de Turtles tegenkwam en ze ninjutsu leerde.

Vanuit hun schuilplaats in de riolen van Manhattan bevechten de Turtles allerlei vijanden. Deze vijanden variëren van gewone schurken tot hun aartsvijand The Shredder en diens leger van ninja’s. Van tijd tot tijd vechten de TMNT zelfs tegen buitenaardse of bovennatuurlijke vijanden. Altijd houden ze zich verborgen voor de grote menigte omdat de mensen hen niet zouden accepteren. De enige mensen die goed op de hoogte zijn van het bestaan van de Turtles en hen geregeld helpen zijn April O’Neil en Casey Jones.

Leonardo is de meest volwassene en als dusdanig de leider. Soms is hij zelfs wat bazig. Zijn wapens zijn katana’s.

Donatello is de intelligentste, een uitvinder. Aan hem hebben de Turtles hun arsenaal aan vervoermiddelen en communicatiemiddelen te danken. Hij vecht met de bo-staf.

Raphael benadert alles met een cynisch gevoel voor humor. Hij is tevens de enige van de Turtles die een beetje een agressieve houding heeft. In de speelfilms botst zijn karakter vaak met dat van Leonardo. Dit is zo omdat hij liever de leider wil zijn en daardoor moeite heeft met het opvolgen van bevelen van Leonardo. Hij wordt door de meeste gezien als de sterkste van de groep, maar hij heeft het niet in zich om leider te zijn omdat hij niet rustig is en de verantwoordelijkheden niet heeft. Zijn wapens zijn sais.

Michelangelo is een losbol en houdt van extreme sporten. Zo gaat hij graag skateboarden in de riolen. De kreet “cowabunga!” of “booyakasha”, die typerend is voor de Turtles, is oorspronkelijk van hem afkomstig. Zijn lievelingswapens zijn nunchaku’s. Ondanks dat hij niet bijster intelligent is, is hij een zeer goede vechter.

Ondanks de grote onderlinge verschillen, hebben de Turtles één ding gemeen: een obsessieve liefde voor pizza. Michelangelo’s liefde voor dit gerecht gaat zelfs zo ver dat hij alles eet, zo lang het op een pizza zit. Pindakaas en cornflakes, bijvoorbeeld.

Splinter is een rat die net als de Turtles is veranderd naar een antropomorfe vorm. Hij is een ninjameester en de sensei van de Turtles.

April O’Neil is een voormalig laboratoriumassistente van de gestoorde wetenschapper Dr. Baxter Stockman en een van de weinige mensen die van het bestaan van de Turtles af weet. Ze doet voor hen vaak onderzoekswerk dat de Turtles zelf niet kunnen doen in het openbaar.

Casey Jones is een vigilante en een van de grootste bondgenoten van de Turtles. Hij vecht tegen straatbendes met wapens zoals honkbalknuppels, golfclubs en hockeysticks. Hij draagt steeds een ijshockeymasker om zijn identiteit te beschermen.

Shredder is een misdadige ninja genaamd Oroku Saki, die samen met de Foot Clan de hoofdvijand is van de Turtles. In alle incarnaties heeft Splinter een persoonlijke vete met hem. Ook is het geregeld voorgekomen dat andere personages zijn identiteit overnamen.

Grootte

10 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk