Aragorn

Personage uit The Lord of the Rings

29,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0850795008749 Categorie: Tags: , ,

Actiefiguur van Aragorn uit The Lord of the Rings.

The Lord of the Rings

The Lord of the Rings speelt zich af in het tweede tijdperk van Middle Earth waar de Lords of Elfes, Dwarves en Men Rings of Power krijgen. Buiten hun medeweten, smeedt de Dark Lord Sauron de One Ring om de andere Rings te domineren, zodat hij Middle Earth kan veroveren. Een laatste alliantie van mannen en elven vecht tegen de troepen van Sauron. Isildur van Gondor hakt de vinger van Sauron en de Ring door midden, waardoor Sauron wordt verslagen.

Met Saurons eerste nederlaag begint het derde tijdperk van Middle Earth. Isildur neemt neemt de Ring voor zichzelf, maar wordt later gedood door Orcs. De Ring is 2500 jaar verloren gegaan in een rivier totdat hij wordt gevonden door Gollum, die hem al meer dan vierenhalve eeuw in zijn bezit heeft. Op een gegeven moment verliest Gollum de Ring, die vervolgens wordt gevonden door een hobbit genaamd Bilbo Baggins, die niet op de hoogte is van zijn geschiedenis.

Aragorn

Aragorn II, zoon van Arathorn II en Gilraen, ook bekend als Elessar en Strider, is de 16e en laatste hoofdman van de Dúnedain van het noorden; later gekroond tot koning Elessar Telcontar, de 26e koning van Arnor, 35e koning van Gondor en de eerste hoge koning van Gondor en Arnor sinds de korte regeerperiode van Isildur. Hij is een groot jager en krijger, en als Isildur’s erfgenaam droeg hij de scherven van Narsil, omgesmeed en omgedoopt tot Andúril, Flame of the West, in the War of the Ring.

Grootte

13 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk