Joker Batman Series Funko Wacky Wobbler Verzamelfiguur

Superschurk uit DC Universe

24,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0830395031392 Categorie: Filters: , , , , , , , ,

Funko Wacky Wobbler Verzamelfiguur van Joker uit DC Universe.

DC Universe

Het DC Universe (DCU) is een universum waar de meeste verhalen van DC Comics plaatsvinden. Superteams als de Justice League, Teen Titans en vele DC superhelden leven in dit universum, inclusief personages als Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern, Aquaman, Green Arrow en vele anderen. Het universum bevat ook de bekende superschurken als de Joker, Lex Luthor, Catwoman, Deathstroke, de Penguin en Darkseid.

Het DC Universe is net als de echte wereld, maar dan met superhelden en superschurken erin. Daarnaast bestaan er ook veel fictieve landen als de Qurac, Vlatava en Zandia. Hoewel verhalen zich vaak afspelen in de Verenigde Staten, spelen ze zich ook vaak af in fictieve steden als Gotham City en Metropolis. Buitenaardse soorten als Kryptonians, Thanagarians en interstellaire samenlevingen zijn niet ongewoon.

Joker

The Joker is een crimineel meesterbrein en psychopaat met een verwrongen, sadistisch gevoel voor humor. Het meest voorkomende oorsprongsverhaal is dat hij in een tank met chemisch afval is gevallen, wat zijn huid wit, haar groen, lippen felrood maakt en de resulterende misvorming hem tot waanzin drijft. De Joker bezit geen bovenmenselijke krachten, maar gebruikt zijn expertise in chemische technologie om giftige of dodelijke brouwsels en thematische wapens te ontwikkelen. Harley Quinn werd zijn criminele hulpje en vriendin totdat hun gewelddadige relatie werd beëindigd. Hoewel zijn primaire obsessie Batman is, heeft de Joker ook gevochten tegen andere superhelden, waaronder Superman en Wonder Woman.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk