Cable

34,95

Superheld uit X-Men

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Cable uit X-Men.

X-Men draait om mutanten (Homo Sapiens Superior); mensen met bijzondere gemuteerde eigenschappen. Vanwege deze krachten worden mutanten gehaat en gevreesd door “gewone” mensen. Professor Charles Xavier is zo’n mutant. Hij runt een speciale school waar hij mutanten leert met hun krachten om te gaan. Hij wil kosten wat het kost mutanten en mensen in vrede samen laten leven. Hij wordt echter tegengewerkt door zijn oude vriend Magneto. Magneto heeft als kind in een concentratiekamp van de nazi’s gezeten, en derhalve met eigen ogen gezien waar rassenhaat toe kan leiden. Vrezend dat mutanten hetzelfde lot zullen ondergaan wil hij dat mutanten de wereld veroveren.

De tienermutant Marie D’Ancanto (Rogue) loopt weg van huis wanneer ze zelf een mutant blijkt te zijn. Als ze mensen aanraakt, absorbeert ze hun energie. Op die manier bracht ze haar vriend onbewust drie weken in coma. In Canada ontmoet ze Wolverine, een mutant met een adamantium skelet en een zeer sterke genezende kracht, die zijn geld verdient met kooigevechten. De twee maken nader kennis, maar hun ontmoeting wordt verstoord door Sabretooth. Net als hij hen wil afmaken duiken de mutanten Cyclops en Storm op. Ze nemen Wolverine en Rogue mee naar Professor X.

Wanneer Wolverine bijkomt, wordt hij verzorgd door Jean Grey. Hij ontmoet Professor X, en leert over zijn school en zijn team van leerlingen genaamd de X-Men. Jean probeert Wolverine te helpen zijn verleden te herinneren. Ondertussen wordt Senator Kelly ontvoerd door Mystique en Toad. Ze brengen hem naar Magneto, die hem gebruikt om zijn nieuwste wapen te testen: een machine die mensen in mutanten verandert. Kelly weet dankzij deze mutantenkrachten later te ontsnappen.

Vermomd als Iceman overtuigt Mystique Rogue dat iedereen op de school haar haat, wat ertoe leidt dat ze wegloopt. Dit alles is onderdeel van een val van Magneto, die de trein waar Rogue mee reist aanvalt en haar ontvoert. Senator Kelly weet Xaviers school te bereiken en vertelt over Magneto’s wapen. Kort daarna sterft hij echter omdat zijn lichaam zich verzet tegen de onnatuurlijke mutatie. De X-Men ontdekken snel daarna Magneto’s plan. Hij wil Rogue gebruiken om met zijn machine en haar krachten de leiders van 200 landen, die samen zijn gekomen op Ellis Island, te muteren. Via Cerebro, een geavanceerde machine die de kracht van de mutant die hem gebruikt versterkt, ontdekt Jean dat Magneto zijn machine in het Vrijheidsbeeld heeft geplaatst.

Jean, Cyclops, Storm en Wolverine reizen af naar het beeld. Daar komt het tot een gevecht met Toad, Mystique en Sabretooth. Wolverine verwondt Mystique en Storm elektrocuteert Toad, hij overleeft het niet. De vier worden echter gevangen door Magneto. Wolverine weet zichzelf te bevrijden, doodt Sabretooth, en probeert vervolgens de machine van Magneto te vernietigen. Cyclops raakt Magneto met een van zijn optische stralen, waarna Wolverine met succes de machine vernietigt en Rogue redt. Mystique overleeft haar verwondingen. Omdat niemand weet dat Senator Kelly dood is, neemt ze zijn plaats in en hoopt zo via zijn politieke invloeden het leven voor mutanten gunstiger te maken.

Magneto wordt gearresteerd en opgesloten in een speciale plastic gevangenis, waar zijn krachten hem niet zullen helpen. Magneto vertelt Charles echter dat de gevangenis hem niet lang zal tegenhouden en dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de oorlog tussen mensen en mutanten losbarst. Ororo Munroe, beter bekend als Storm, is de afstammeling van een oude stam Afrikaanse priesteressen, die allemaal wit haar, blauwe ogen en magische krachten hebben. Ze kwam bij de X-Men doordat ze haar hulp nodig hadden bij een reddingsactie.

De X-Men worden opgericht door Charles Xavier. Oorspronkelijk bestaat het team uit Scott Summers (Cyclops), Warren Worthington III (Archangel), Henry ‘Hank’ McCoy (Beast), Bobby Drake (Iceman) en Jean Grey (Marvel Girl). Tijdens een missie naar het eiland Krakoa worden de oorspronkelijke X-Men gevangen en komt een tweede team hen redden. Dit team introduceert Wolverine, Peter Rasputin (Colossus), Kurt Wagner (Nightcrawler) en Ororo Munroe (Storm).

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk