IC Regular

9,95

Personage uit Tron

Uitverkocht

Artikelnummer: 0634482350874 Categorie: Tags: , , , , , ,

Actiefiguur van IC Regular uit Tron.

Computerprogrammeur Kevin Flynn, die werkt voor het bedrijf ENCOM, ontwerpt na werktijd op de bedrijfscomputer zijn eigen computerspellen. Hij droomt ervan met een van zijn spellen genoeg te verdienen om zijn eigen bedrijfje te kunnen starten. Een collega, Ed Dillinger, gaat echter met Flynn’s ontwerp aan de haal. Hij wordt al snel gepromoot binnen ENCOM vanwege “zijn” creaties terwijl Flynn zonder iets achterblijft.

Flynn probeert in te breken op de centrale computer om zo Dillinger te ontmaskeren, maar de Master Control Program (MCP) houdt hem tegen. Wanneer Flynn later weer een poging onderneemt, wordt hij door de MCP gedigitaliseerd en gedownload in het mainframeprogramma. Hier komt hij in contact met het programma TRON. MCP blijkt de macht in de computer te hebben overgenomen en onderdrukt alle andere programma’s, die in deze cyberwereld eruitzien als hun menselijke scheppers. Samen met enkele vrienden trekt Flynn ten strijde tegen MCP en zijn soldaten. Om dit te bereiken moet Flynn onder andere deelnemen aan de spellen die hij ontworpen heeft.

Uiteindelijk slagen Flynn en Tron in hun opzet en de MCP wordt uitgeschakeld. Flynn keert terug naar de echte wereld met bewijs dat Dillinger zijn ontwerpen gestolen heeft. Flynn wordt de nieuwe CEO van ENCOM.

Zo’n 20 jaar later krijgt Sam Flynn bezoek van Alan Bradley, een oud-collega van zijn vader Kevin. Alan beweert dat zijn vader nog leeft en vermoedt dat hij terug te vinden is in diens vroegere arcadehal. Sam hecht niet veel geloof aan dat gegeven, maar gaat toch op onderzoek uit. Wanneer hij een verborgen kamer vindt, wordt hij opgezogen in een virtual reality-wereld.

Het is ongeveer dezelfde wereld waarin Kevin zo’n 20 jaar eerder werd opgezogen, toen hij met Alans programma Tron de strijd moest aangaan met het Master Control Program. Maar ondertussen is de wereld heel wat gevaarlijker en geavanceerder geworden. Sam loopt zijn vader tegen het lijf, maar het blijkt uiteindelijk Clu te zijn. In tegenstelling tot de oude versie is Clu een kwaadaardig programma dat Sam wil uitschakelen.

Gelukkig krijgt Sam de hulp van de mysterieuze Quorra. Zij weet dat Kevin nog leeft en noemt hem the Creator. Als Sam erin slaagt om te overleven, maakt hij een kans om zijn vader terug te vinden. Maar Clu doet er alles aan om Sam en zijn vader uit te schakelen.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

19 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2003

Merk