Paleotrex

22,50

Robot uit Transformers

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Paleotrex uit Transformers.

De Transformers komen van de planeet Cybertron en zijn onder te verdelen in verschillende groepen. De bekendste twee zijn de heldhaftige Autobots, geleid door Optimus Prime, die eigenlijk de leider is geworden sinds Cybertron is verloren, en de kwaadaardige Decepticons, geleid door Megatron. Deze robots kunnen ‘transformeren’ van robotmodus naar een minder opvallende vorm zoals een voertuig, dier of machine. Dit leverde hun ook wel de bijnaam Robots in Disguise op.

Een Beagle was veilig aangekomen op de onbekende planeet waar het naartoe was gestuurd. De shuttle ontwikkelt zichzelf en gaat op verkenning uit. Een aantal jaren later, in 2006, wordt Sam Witwicky door zijn vader meegenomen naar de stad. Z’n vader kondigt aan dat Sam zijn eigen auto krijgt. Hoewel Sam aanvankelijk denkt een Porsche te krijgen, neemt z’n vader hem mee naar de schroothoop, waar nog enkele bruikbare auto’s staan. Sam neemt plaats in een gele auto en merkt op dat er een vreemd tekentje op het stuur staat afgebeeld. Hij besteedt er verder geen aandacht aan en krijgt de auto. Diezelfde nacht wordt hij wakker van een reutelend geluid. Als hij uit het raam kijkt ziet hij z’n auto wegrijden. In de veronderstelling dat z’n auto wordt gestolen, besluit hij de dief op te zoeken.

In die week gebeuren er ook vreemde dingen op en rond de aarde. Onherkenbare meteorieten komen richting onze planeet en crashen op de aarde. Op hetzelfde moment dat Sam z’n auto terugvindt is hij getuige van een merkwaardige transformatie. Zijn kleine auto bouwt zichzelf om tot een reusachtige robot met eigen wil, genaamd Bumblebee. Al snel blijkt dat in de vreemde meteorieten meer van dit soort robots zitten, die eveneens de gedaante van auto’s en andere voertuigen hebben aangenomen. Deze robots horen bij Bumblebee en staan onder leiding van Optimus Prime.

Optimus zoekt Sam en Mikaela, Sam’s geheime liefde, op en verteld hem wat er gaande is; vele jaren terug werd hun planeet, Cybertron, vernietigd in een oorlog tussen de Autobots, waar Optimus en zijn groep toe behoren, en de Decepticons, geleid door Megatron. Megatron had het voorzien op De Kubus; een machtig voorwerp met daarin de zogenaamde Allspark, die alle technische apparaten in robotten kan veranderen. Na de vernietiging van Cybertron hebben de Autobots geprobeerd elders een onderkomen te vinden. Megatron kwam na de vernietiging op aarde terecht, en werd ingevroren op de noordpool. Sams grootvader, Archibald Witwicky, was getuige van Megatron in bevroren toestand. De Kubus is nooit gevonden, maar de locatie staat gegraveerd in de bril van Archibald, die in het bezit van Sam is.

Sam beseft dat de Decepticons ook op aarde zijn, en het op hem hebben voorzien om de bril te krijgen. Sam, Mikaela en de Autobots gaan op zoek naar de locatie van de Kubus. Ondertussen heeft het leger reeds een aantal aanvaringen met de Decepticons. De president laat hierop een speciaal team samenstellen. Dit team komt de Autobots op het spoor. De Autobots worden naar een militaire basis in de Hoover Dam gebracht. Daar staat Megatron, nog altijd ingevroren, en de kubus. Het blijkt dat het leger Megatron al jaren via reverse engineering gebruikt om nieuwe wapens en technologie te verkrijgen. Op het moment dat Bumblebee de Kubus in handen krijgt, vallen de Decepticons de basis aan. Door kortsluiting blokkeren de vriesstralen die voor Megatron bedoeld waren en de kwaadaardige robot ontdooit.

Een gevecht tussen de Autobots en Decepticons begint en al snel is duidelijk dat de Autobots zwaar in de minderheid zijn. Met hulp van het leger, onder leiding van Captain Lennox, proberen ze het gevecht alsnog te winnen. De Kubus wordt overgedragen aan Sam en terwijl de Autobots tegen de Decepticons vechten en tegelijk ook Sam proberen te beschermen, blijven uiteindelijk alleen nog Megatron en Optimus over. Ze gaan het gevecht aan en Optimus lijkt het onderspit te delven. Sam haalt de Kubus tevoorschijn en stopt het in het center van Megatron. Er ontstaat kortsluiting en Megatron is verslagen.

De “lichamen” van de Decepticons worden naar het diepste punt van de aarde gebracht, een plek diep onder de oceaan waar enorme lage temperaturen zijn gemeten. Door de kou, diepte en de enorme druk zullen de overblijfselen van de robots binnen enkele tijd compleet worden vernietigd. De Autobots blijven op aarde, grotendeels in hun oorspronkelijke vorm. Terwijl Sam eindelijk samen is met Mikaela, zendt Optimus een bericht uit naar de ruimte, om andere Autobots, die zich nog tussen de sterren verbergen, terug te laten keren naar hun nieuwe thuis op aarde. In de hoop dat zijn broeders en zusters op een dag naar de aarde zullen komen. Terwijl Optimus naar de hemel tuurt verlaat Starscream, enkele kilometers hoger, het aardse luchtruim en transformeert in zijn originele vorm om zich klaar te maken voor een lange ruimtereis terug naar zijn mede-Decepticons.

Grootte

14 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk