Louis Winthorpe

14,95

Personage uit Tranding Places

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698348911 Categorie: Tags: , , ,

Speelgoed figuur van Louis Winthorpe uit Trading Places.

Trading Places begint met een weddenschap tussen de broers Randolph en Mortimer Duke. De rijke broers bezitten een handelsagentschap voor grondstoffen, Duke & Duke Commodity Brokers. Met tegengestelde opvattingen over de kwestie van natuur versus opvoeding, gaan ze een weddenschap aan en besluiten een experiment uit te voeren – het veranderen van het leven van twee mensen aan weerszijden van de sociale hiërarchie. Ze zijn getuige van een ontmoeting tussen de welgemanierde en goed opgeleide Louis Winthorpe III en een arme sloeber genaamd Billy Ray Valentine. Valentine wordt gearresteerd op aandringen van Winthorpe wegens een vermoedelijke poging tot overval en de broers besluiten de twee mannen te gebruiken voor hun experiment.

Louis Winthorpe wordt door Clarence Beeks, een werknemer van de broers, als dief en drugsdealer uitgemaakt. Winthorpe wordt ontslagen bij Duke & Duke, zijn bankrekeningen worden bevroren en hij verliest zijn huis, familie en vrienden. Hij raakt uiteindelijk bevriend met Ophelia, een prostituee die hem helpt in ruil voor een toekomstige financiële beloning. De hertogen redden Valentine uit de gevangenis en geven hem Winthorpe zijn baan en toegang tot zijn huis. Valentine raakt goed thuis in het bedrijf en gebruikt zijn slimme straatwijsheden om succes te behalen en begint welgemanierd te handelen.

Tijdens het kerstfeest van het bedrijf verstopt Winthorpe drugs in Valentijns bureau om hem in de val te lokken en zwaait hij met een pistool om te ontsnappen. Later bespreken de broers het experiment en zetten hun weddenschap op een dollar, voordat ze van plan zijn Valentine terug op straat te gooien en Winthorpe te laten stikken. Valentine luistert het gesprek af en zoekt Winthorpe op, die zelfmoord probeerde te plegen door een overdosis pillen te nemen. Valentine, Ophelia en Winthorpe’s butler, lappen hem op en informeren hem over het experiment. Uit een nieuwsuitzending op televisie vernemen ze dat Clarence Beeks een geheim USDA-rapport over de prognoses van de sinaasappelteelt verzendt. Winthorpe en Valentine herinneren zich grote betalingen die de gebroeders Duke aan Beeks hebben gedaan en beseffen dat ze het rapport eerder zullen ontvangen om de markt voor bevroren sinaasappelsap in het nauw te drijven.

Op oudejaarsavond betreden Valentine, Winthorpe, Ophelia en de butler de trein van Beeks om het oorspronkelijke rapport om te wisselen met een vervalsing, die lage opbrengsten van oranje gewassen voorspelt. Beeks ontdekt hun plan en probeert ze om te leggen, maar wordt bewusteloos geslagen door een gorilla die in de trein wordt vervoerd. De vier stoppen Beeks in een gorillakostuum en zetten hem in een kooi met de echte gorilla. Nadat het valse rapport bij de broers terecht is gekomen, reizen ze naar New York City samen met Coleman en Ophelia om het plan uit te voeren.

Op de handelsvloer voor grondstoffen zetten de broers hun bezit in om contracten voor bevroren sinaasappelsap te kopen waardoor andere handelaren volgen en de prijs omhoog schiet. Valentine en Winthorpe verkopen vervolgens contracten voor de hoge prijs. Na de uitzending van het daadwerkelijke oogstrapport en de voorspelling van een normale oogst, keldert de prijs en Valentine en Winthorpe beginnen met het kopen tegen de lagere prijs van iedereen behalve de twee broers. Zo maken ze enorme winst en vertellen Valentine en Winthorpe na de sluitingsbel dat ze hebben gewed of ze rijk konden worden en tegelijkertijd de broers arm konden maken waarna Valentine een dollar overhandigt krijgt door Winthorpe.

De gebroeders Duke worden benaderd om hun margin call af te wikkelen maar wanneer ze duidelijk maken dat ze niet de verschuldigde 394 miljoen dollar kunnen afdragen, worden hun zakelijke en persoonlijke bezittingen in beslag genomen, waardoor ze failliet gaan. Randolph zakt in elkaar, Mortimer schreeuwt naar de anderen en eist dat de vloer wordt heropend om hun verliezen te vergoeden. Valentine, Winthorpe, Ophelia en Coleman zijn nu rijk en vieren dit met een vakantie op een tropisch strand, terwijl Beeks en de gorilla worden geladen op een schip naar Afrika.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

678