Bo Peep

14,95

Speelgoed uit Toy Story

Uitverkocht

Artikelnummer: 887961830439 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Bo Peep uit Toy Story.

Als er geen mensen in de buurt zijn, komt speelgoed tot leven. Het verhaal van Toy Story draait om het speelgoed van het jongetje Andy onder leiding van de cowboy Woody, Andy’s lievelingsfiguurtje. Op een dag krijgt Andy op zijn verjaardag een nieuwe pop genaamd Buzz Lightyear, een ruimteactiefiguur. Al snel ontwikkelt zich een rivaliteit tussen Woody en Buzz, daar Buzz langzaam Woody’s nummer 1-positie bij Andy inneemt. Buzz is er bovendien van overtuigd dat hij een echte spaceranger is en het universum moet beschermen tegen keizer Zurg. Op een dag escaleert de situatie wanneer Andy besluit om Buzz en niet Woody, mee te nemen wanneer hij en zijn moeder uit eten gaan. Woody wil Buzz tijdelijk uitschakelen zodat Andy hem niet kan vinden maar gooit hem hierbij per ongeluk uit het raam. Woody ontsnapt maar net aan de toorn van het andere speelgoed omdat Andy hém dan maar meeneemt. Buzz, die zijn val uit het raam heeft overleefd, ziet de auto met Woody erin vertrekken en springt achterop. Wanneer de auto stopt bij een tankstation, komt het tot een gevecht tussen Woody en Buzz. Ze vallen uit de auto en blijven zo achter wanneer deze wegrijdt.

In de tweede film gaat Andy op zomerkamp, maar anders dan andere jaren neemt hij Woody niet mee omdat deze kort voor Andy’s vertrek beschadigd is geraakt, en Andy bang is dat Woody op het kamp zeker kapot zal gaan. Wanneer Woody ziet hoe Wheezy, een goede vriend van hem, verkocht zal worden op een rommelmarkt, komt hij hem te hulp. Hierdoor wordt hij echter gezien door verzamelaar Al McWiggin, de eigenaar van een speelgoedzaak. Al wil Woody – koste wat kost – kopen. Wanneer Andy’s moeder weigert, steelt Al Woody. In Al’s appartement leert Woody drie andere speelgoedpoppen kennen: de cowgirl Jessie, het paard Bullebeest en Stinky Pete de goudzoeker. Stinky Pete zit nog in zijn originele doos waarin hij ooit is verkocht. Het blijkt dat Woody samen met deze drie anderen de ster was in een inmiddels vergeten kinderserie getiteld Woody’s Western. Nu Al Woody heeft, kan hij de vier poppen als set verkopen aan een museum in Japan. Woody weigert eerst en Jessie wordt boos op hem. Als Woody het goedmaakt met Jessie, komt hij erachter dat Jessie ooit een eigenares had genaamd Emily. Emily was tiener geworden en vergat Jessie. Dan overtuigt Stinky Pete Woody dat dit het beste voor hem is. Immers, ooit zal Andy, naar wie Woody graag terug wil, volwassen worden en Woody ook vergeten. Langzaam begint Woody het idee steeds aantrekkelijker te vinden.

In de derde film is Andy inmiddels 17 jaar en zal spoedig naar de universiteit gaan. Zijn vroegere speelgoedvriendjes, waaronder Woody en Buzz Lightyear, maken zich zorgen over wat er met hen zal gebeuren, daar al veel van Andy’s stukken speelgoed, waaronder Bo Peep en Wheezy, al verkocht zijn op de rommelmarkt. Aanvankelijk wil Andy zijn speelgoed opruimen op zolder, maar door een vergissing belanden ze in een vuilniszak op straat. Denkend dat Andy hen bewust heeft weggegooid, besluiten de poppen om zich te verstoppen in een doos met spullen bestemd voor een kinderdagverblijf. In het kinderdagverblijf worden Andy’s poppen met open armen onthaald door het reeds aanwezige speelgoed, maar Woody is er niet gerust op. Woody vertrekt uiteindelijk om eigenhandig Andy te gaan zoeken. Hij komt echter niet ver daar hij wordt gevonden door Bonnie, een meisje dat hem mee naar huis neemt. Bij haar thuis maakt Woody kennis met haar speelgoed: Grijns de Clown, Meneertje Prikkels, Trixie, Honnepon, Dolly, en Totoro. Grijns blijkt zelf ook in het kinderdagverblijf te hebben gezeten en bevestigt Woody’s vermoeden dat er daar iets niet in de haak is. Grijns en Lotso, een speelgoedbeer die nog in het kinderdagverblijf is, waren ooit eigendom van een meisje genaamd Daisy. Toen de twee echter in het kinderdagverblijf terechtkwamen omdat Daisy schijnbaar nieuw speelgoed had gekregen, knapte er iets bij Lotso. Hij en zijn helper, Mega Baby, hebben een dictatuur gevestigd en het verblijf tot een hel gemaakt voor al het speelgoed dat er terechtkomt. Lotso en zijn handlangers verblijven bij de rustige oudere kinderen terwijl ander speelgoed dat niet bij Lotso’s kliek hoort bij de wilde kleuters moet blijven. Uiteindelijk blijkt ook dat Woody‘s vrienden in een groep van het kinderdagverblijf zitten waar kleuters erg ruw met hen omgaan. Ze proberen Buzz in te zetten om met Lotso te praten over een verplaatsing naar een andere groep.

De vierde film begint negen jaar na de gebeurtenissen in Toy Story 2. We zien hoe Bo Peep en Woody RC proberen te redden van een regenbui. Na de geslaagde redding ziet Woody hoe Bo Peep in een verkeerde doos terechtkomt en belandt bij een nieuwe eigenaar. Door middel van een compilatie zien we de jaren die verstrijken en maken we een sprong naar na Toy Story 3. Het speelgoed van Andy is nu geschonken aan Bonnie. Waar Woody nog het favoriete speelgoed van Andy was, merkt hij dat hij dit niet is van Bonnie. Zij speelt liever met ander speelgoed. Wanneer Bonnie voor het eerst naar de kleuterschool gaat, kruipt Woody stiekem in haar rugtas. Hier ziet hij hoe alleen Bonnie zich voelt en om haar te helpen, raapt Woody tijdens het knutselen diverse spullen bij elkaar, waaronder een spork. Bonnie maakt van deze materialen een figuur die ze “Forky” noemt. Wanneer ze hem in haar tas gestopt heeft om mee naar huis te nemen, komt Forky tot leven. Alhoewel Forky het favoriete speelgoed van Bonnie wordt, voelt Forky zich afval en probeert zich telkens in de prullenbak te gooien. Woody besluit dat het zijn taak wordt te voorkomen dat Forky zichzelf weggooit.

Grootte

21 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk