Jerry

4,95

Muis uit Tom en Jerry

Uitverkocht

Artikelnummer: 8412906996516 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Tom en Jerry.

Tom doet frustrerende pogingen om Jerry te vangen en daar komt nog wel eens wat geweld bij kijken. Beide zijn even gemeen tegenover elkaar, maar er zijn evenveel momenten aan te duiden waar ze toch redelijk met elkaar kunnen opschieten. Het is onduidelijk waarom Tom zo vaak op Jerry jaagt, maar de meest voor de hand liggende redenen zijn de kat-en-muisverhouding, omdat Toms bazin dit beveelt, competitie met een andere kat of pure pesterij. Het lukt Tom soms om hem te vangen, meestal omdat Jerry het zelf toelaat of door dom geluk.

Tom is een blauw-grijze huiskat, die een luizenleventje heeft, terwijl Jerry een kleine, bruine muis is die in hetzelfde huis woont. Tom is agressief, egoïstisch en pesterig. Jerry kan ook gemeen uit de hoek komen, maar is doorgaans veel intelligenter en wint meestal dan ook. Toch heerst er tussen beiden ook een vriendschappelijke banden redden ze elkaar in geval van nood, gevaar of een wederzijds probleem.

Spike is een boze buldog die meestal Tom probeert weg te jagen. In de jaren ’50 kreeg Spike een zoon genaamd Tyke, wat er toe leidde dat Spike een zachter karakter kreeg.

Butch is een zwarte straatkat die Jerry wil vangen en opeten en zowel Toms vriend als aartsrivaal is. Soms vormen Butch en Tom een een bende met diens vrienden Lightning, Topsy en Meathead.

Toodles Galore is Toms vriendinnetje. Eerder was deze zwijgzame witte kat de leading lady in The Alley Cat waarin Butch de hoofdrol speelde.

Mammy Two Shoes is een Afro-Amerikaanse schoonmaakster en de eigenares van het huis. Het gezicht van Mammy Two Shoes werd doorgaans nooit getoond. Vanaf 1952 werd het huis overgenomen door Joan en George en daarna door een dunne, strenge vrouw die Jerry beschermt.

Nibbles is een kleine grijze muis die Jerry aan het einde van de jaren ’40 adopteerde toen deze vondeling was.

Quaker the Duck is een eendje dat later de inspiratie vormde voor Yakky Doodle.

Grootte

6 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur

Merk