Glenn Rhee

14,95

Personage uit The Walking Dead

Uitverkocht

Verzamelfiguur van Glenn Rhee uit The Walking Dead.

In The Walking Dead worden politieagenten Rick Grimes en Shane Walsh worden ingezet tijdens een autoachtervolging. Rick wordt neergeschoten. Wanneer hij in het ziekenhuis uit coma ontwaakt, is er geen levend mens meer te bekennen. Buiten het gebouw ligt een groot aantal in plastic zakken gehulde lijken te rotten. Gechoqueerd gaat hij naar huis. Zijn vrouw Lori en zoon Carl zijn spoorloos. Terug buiten wordt Rick bewusteloos geslagen door Duane Jones. Hij verblijft met zijn vader Morgan in een kraakpand. Volgens Morgan is er een epidemie uitgebroken. Wanneer een mens wordt gebeten of gekrabd door een zombie, ook wel walker genoemd, zal hij sterven en muteren. Een walker kan enkel worden uitgeschakeld door zijn hersenen te raken. Morgan raadt Rick aan om te vluchten naar het veilige Atlanta, waar het CDC bijna een geneesmiddel heeft ontwikkeld.

Eenmaal in Atlanta blijkt de stad overspoeld door walkers. Rick verliest zijn wapens en verbergt zich in een tank waar hij via de radio door Glenn Rhee wordt toegesproken. Glenn kampeert met een aantal overlevenden buiten de stad. Hij is nu op zoek naar voorraden en geeft Rick instructies hoe tot bij hem te geraken. Samen met een groep andere overlevenden bestaande uit Andrea, Morales, T-Dog, Jacqui en Merle Dixon, werken ze samen om uit het winkelcentrum te komen waar ze vast zitten. Wanneer Merle echter racistische opmerkingen maakt en T-Dog bedreigt, ketent Rick hem vast op het dak. Vlak voor ze weg willen gaan, struikelt T-Dog en laat hij het sleuteltje in een schoorsteen vallen en is de groep gedwongen om Merle achter te laten.

In het kamp verblijven ook Lori, Carl en Shane. Lori, door Shane verteld dat Rick dood is, heeft nu een relatie met Shane, waar de rest van het kamp geen weet van heeft. Nu Rick nog blijkt te leven, kiest ze zonder twijfel voor hem. Rick en Shane worden de leiders van de groep. Op het kamp heeft Merle een broer, Daryl en die is niet blij om te horen dat ze Merle hebben achtergelaten. Rick, Glenn, Daryl en T-Dog gaan terug naar de stad om Merle te redden en een zak met wapens die Rick verloren is op te halen. Door het afhakken van zijn eigen hand heeft Merle weten te ontsnappen en is sindsdien spoorloos. Later wordt Glenn ontvoerd door een groep mensen die wapens eisen. Rick ontdekt dat ze alleen maar zo agressief zijn omdat ze een groep ouderen tegen plunderaars proberen te beschermen. De twee groepen krijgen vrede en Rick en de anderen keren terug naar het kamp.

Op het moment dat Rick, Glenn, Daryl en T-Dog terugkeren, wordt het kamp overvallen door walkers waardoor verschillende mensen worden gebeten en gedood, onder wie Andrea’s zus Amy, een man genaamd Jim en Ed Peletier, de mishandelende echtgenoot van Carol en vader van Sophia. De resterende groep gaat naar het CDC waar enkel nog Edwin Jenner werkt. Alle andere wetenschappers zijn gevlucht of hebben zelfmoord gepleegd. Jenner heeft nog geen medicijn. Doordat de generators zonder brandstof vallen, treedt het veiligheidsmechanisme in werking waardoor het gebouw zichzelf zal vernietigen. Jenner beslist om te blijven omdat hij gefaald heeft. Ook Jacqui en Andrea willen blijven, maar Dale, de oudste overlevende, kan Andrea overtuigen om zich toch terug aan te sluiten bij de groep. Net voor hun vertrek fluistert Jenner iets in het oor van Rick. Eenmaal buiten ontploft het gebouw.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2016

Merk