Aanbieding!

Bart Simpson

19,95

Personage uit The Simpsons

Uitverkocht

Verzamelfiguur van Bart Simpson uit The Simpsons.

The Simpsons draait om het gezin Simpson dat bestaat uit Homer Simpson met zijn vrouw Marge, hun zoon Bart en twee zusjes, Lisa en Maggie. De thuishaven van de familie Simpson en hun vrienden is de stad Springfield. De locatie van deze stad wordt nooit vermeld, het is alleen bekend dat Springfield ergens in de Verenigde Staten ligt. Bijna elke staat van de VS is al aangewezen als locatie, maar ook al uitgesloten als kanshebber. De enige aanwijzing die consequent is, is dat Springfield tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog tot de Noordelijken behoorde.

Bart Simpson is een 10-jarige kwajongen met stekeltjeskapsel. Hij haalt allerlei kattenkwaad uit en rebelleert tegen iedere vorm van gezag, ook al begaat hij daarbij vaak stommiteiten. Toch is hij niet echt een slecht persoon, gezien hij vaak empathie of schuld voelt voor zijn omgeving. Bart is een populaire jongen op school en goed bevriend met Milhouse Van Houten.

Homer Simpson is de kale, dikke en vooral domme vader van het gezin. Zijn hobby’s zijn eten, Duff-bier drinken, donuts eten en televisiekijken. Hij werkt in de kerncentrale van Springfield, waar hij veel fouten begaat. Als Bart hem boos maakt, wurgt hij hem.

Marge Simpson heeft lang opgestoken haar. Het kapsel is ontleend aan dat van de Bruid van Frankenstein in de gelijknamige film. Ze is huisvrouw, maar oefent in sommige afleveringen een beroep uit. Wanneer de rest van de familie of de stad iets doms van plan is, is ze vaak de enige die redelijk blijft. Ze gaat geregeld ten onder aan de stress van haar zware bestaan en haar bezorgdheid over haar gezin.

Lisa Simpson is 8 jaar en het miskende genie. Ze is erg intelligent en sociaal geëngageerd voor haar leeftijd, maar daardoor ook vaak eenzaam. Ze heeft hetzelfde kapsel als haar zusje Maggie. Lisa houdt vooral van lezen en saxofoon spelen.

Maggie Simpson is de baby in het gezin. Ze kan niet praten als er andere mensen bij zijn. Haar volledige naam is Margaret Maggie Simpson. Haar kapsel bestaat uit 7 à 8 grote stekels. Ze heeft altijd een rode fopspeen in haar mond en als deze haar wordt afgenomen bedenkt ze bijna geniale plannen om hem terug te krijgen.

Grootte

13 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2007

Merk