Deet

14,95

Personage uit The Dark Crystal

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698415002 Categorie: Tags: , , , , ,

Speelgoed figuur van Deet uit The Dark Crystal.

The Dark Crystal speelt zich af in “The World of The Dark Crystal“, ook wel Thra genoemd. Aan het begin wordt door een verteller uitgelegd dat duizend jaar voor aanvang van het verhaal, tijdens de grote conjunctie van de drie zonnen, een magisch kristal dat altijd voor eenheid had gezorgd brak door toedoen van de Urskeks. Een scherf van dit heldere kristal ging verloren en daardoor veranderde het in een donker kristal. De Urskeks werden door deze daad opgesplitst in de goede Mystics en de kwaadaardige Skeksis, waarna de Skeksis de controle kregen over de planeet. Een tijd van duisternis begon. Nu, duizend jaar later, zal er weer een grote conjunctie plaatsvinden en volgens een oude voorspelling zal een Gelfling het kristal herstellen. Gebeurt dit niet, dan zullen de slechte Skeksis eeuwig heersen.

Om te voorkomen dat het kristal ooit weer wordt gemaakt, hebben de Skeksis de afgelopen duizend jaar bijna alle Gelflings vermoord. De Gelfling Jen is echter ontsnapt door de hulp van de Mystics en is ervan overtuigd dat hij de laatste van zijn soort is. Hij krijgt van zijn meester, de oudste van de Mystics, de taak om de verloren kristalscherf te vinden voor de grote conjunctie plaatsvindt. Ondertussen, in het paleis van de Skeksis, sterft de keizer. De kamerheer eist de troon op, maar wordt in een duel verslagen door een andere Skeksis en verbannen.

Nauwelijks is Jen vertrokken op zijn missie, of de Skeksis ontdekken zijn bestaan dankzij het donkere kristal. Ze sturen hun soldaten, de Garthim, eropuit om Jen te doden. Jen vindt de kristalscherf uiteindelijk bij een vrouw genaamd Aughra, maar voordat deze hem kan vertellen wat hij ermee moet doen, wordt haar huis aangevallen door de Garthim. Ze nemen Aughra gevangen, maar Jen ontsnapt op het nippertje. Hij komt terecht in een bos waar hij Kira ontmoet, een vrouwelijke Gelfling die ook dacht dat ze de laatste van haar soort was.

Ze brengen de nacht door bij de Podlings, een ras van kleine mensachtige wezens waar Kira bij is opgegroeid. Het dorp van de Podlings wordt ook aangevallen door de Garthim. Weer weten Jen en Kira maar net te ontsnappen, dankzij hulp uit onverwachte hoek: de kamerheer komt tussenbeide en houdt de Garthim tegen. Hij wil de Gelflings zelf naar het kasteel brengen in de hoop weer geaccepteerd te worden.

De volgende dag vinden Jen en Kira de ruïnes van een oude Gelflingstad. Hier leest Jen over de voorspelling dat een Gelfing het donkere kristal zal herstellen en beseft eindelijk wat hij moet doen. Met behulp van twee landstriders bereiken Jen en Kira het kasteel van de Skeksis. Al snel nadat ze zijn binnengedrongen wordt Kira gevangen door de Skeksis. Ze weet later te ontsnappen met behulp van de dieren die ook gevangen zijn in het kasteel.

Jen vindt het kristal en springt erop, maar verliest daarbij de scherf. Kira arriveert net op tijd en gooit de scherf weer naar Jen, maar wordt daarna gedood door een van de Skeksis. Op het moment dat de conjunctie plaatsvindt, zet Jen de scherf terug op zijn plek. De kleur van het kristal verandert terug in wit terwijl de lichamen van de Garthim uit elkaar vallen. De Skeksis en de Mystics fuseren weer tot de Urskeks. Een van de Urskeks brengt Kira weer tot leven. Daarna verdwijnen ze omdat het kristal weer hersteld is en daarmee ook het evenwicht van het leven op de planeet.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

859