REV-9 Endoskeleton

17,50

Personage uit Terminator

Uitverkocht

Speelgoed figuur van REV-9 Endoskeleton uit Terminator.

Het verhaal van Terminator is de strijd om de heerschappij over de aarde tussen mens en machine, die in de toekomst plaatsvindt. De leider van de machines is een geavanceerde supercomputer genaamd Skynet, die door de Amerikaanse Defensie is ontwikkeld met als doel de mens uiteindelijk te kunnen vervangen op het slagveld. Via een geavanceerde microchip, ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Cyberdyne Systems, kan deze supercomputer zelfstandig beslissingen nemen op het slagveld terwijl hij in staat is om tegelijkertijd gemaakte beslissingen te onthouden.

In 1997 wordt het systeem echter zelfbewust en begint het met de uitroeiing van de mens door middel van diverse deelmachines waarvan de titanium infanterist, het endoskeleton, de bekendste is. Gedurende de strijd tegen de mens, die in de toekomst plaatsvindt, blijkt de mens echter moeilijk te vernietigen. Dit komt doordat de mens wordt aangevoerd door een tactisch slimme en charismatische leider: John Connor. Dankzij hem behoudt de mens het vertrouwen en geloof om de oorlog te kunnen winnen en blijft hij ook continu de strijd tegen de machines voortzetten.

Dit leidt ertoe dat Skynet een nieuwe strategie wil toepassen. De machines hebben in de loop van de oorlog het tijdreizen uitgevonden een Terminator terug in de tijd om de moeder van John, Sarah Connor, te vermoorden. Ze willen hiermee voorkomen dat vrijheidsstrijder John ooit geboren zou worden, zodat zij in de toekomst de oorlog tegen de mensen kunnen winnen. Deze cyborg heeft de uiterlijke kenmerken van een mens en beschikt over de mogelijkheid de stem van mensen te kopiëren zodat infiltratie in een menselijk kamp makkelijker verloopt. De mensen uit de toekomst weten de technologie voor het tijdreizen echter te stelen van Skynet en sturen vervolgens de strijder Kyle Reese terug in de tijd om er voor te zorgen dat de Terminator mislukt in zijn opzet. Saillant detail is dat Kyle Reese de vader blijkt te zijn van John Connor. Gedurende het verblijf van Kyle Reese in 1984 wordt hij namelijk verliefd op Sarah.

De Terminator zit Kyle en Sarah voortdurend op de hielen en doodt en vernietigt alles en iedereen wat zijn pad kruist. Zijn krachten zijn dan ook bovenmenselijk en niets lijkt hem te kunnen deren. In een achtervolging met een tankauto wordt de Terminator verzwolgen in een allesvernietigende benzine-explosie, maar de machine weet van geen wijken en blijft het tweetal achtervolgen. Ze vluchten een gebouw in waar Kyle met zijn laatste krachten een explosief tussen de metalen delen van de Terminator weet te steken alvorens te overlijden aan zijn verwondingen. De Terminator spat uit elkaar en lijkt overwonnen. Sarah raakt gewond door de rondvliegende onderdelen en trekt een stuk metaal uit haar dijbeen.

Wederom komt de Terminator tot leven en met alleen nog een romp en anderhalve arm sleept hij zich voort achter Sarah aan. Uiteindelijk kruipt ze door een drukpers heen hopende dat de Terminator haar volgt. Hij doet dit en tekent hiermee zijn doodsvonnis. Sarah kruipt eruit en drukt op de knop waarbij ze zegt: “You’re terminated, fucker!”. De twee delen van de pers drukken zich samen en pletten daarbij de Terminator wat leidt tot de onomkeerbare deactivatie van de cyborg. Sarah, die inmiddels weet dat ze zwanger is en ook dat haar nog ongeboren zoon voorbestemd is tot grote daden, reist uiteindelijk af richting New Mexico.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

820