Raven

4,95

Superheld uit Teen Titans

Uitverkocht

Artikelnummer: 8412906997964 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Raven uit Teen Titans.

Teen Titans draait voornamelijk om een team van 5 helden, allemaal nog tieners: Robin, Starfire, Cyborg, Beast Boy, en Raven. Later in de serie duikt nog een tweede team op genaamd “Titans East”. Verder krijgen beide teams geregeld versterking van andere helden. De tienerhelden hebben geen alter-ego’s of geheime identiteiten. Ze zijn de hele tijd actief als helden maar hebben typische problemen als tieners. Het hoofdkwartier van de Titans is een enorme T-vormige toren in Jump City, die deels dient als hightech commandocentrum en deels als hangplek en appartement.

De vijf Teen Titans leven samen in het hoofdkwartier voor de kust van Jump City. Ondanks dat ze tieners zijn, leven ze zonder hun ouders. De situaties waarin ze terecht komen zijn vooral komisch. Veel andere karakters uit het Universum hebben gastrollen in de serie maar vaak wel op een andere manier en wordt met deze karakters de draak gestoken. Ook typische kindervrienden zoals de tandenfee, kerstman en paashaas zijn in de serie eerder eng en slecht.

Naast het bestrijden van allerlei schurken en monsters hebben ze ook vooral met elkaar te maken. Het verhaal speelt zich dan ook veel af in het hoofdkwartier. Ze hangen op de bank, maken ruzie over kleine dingen en zijn verliefd. Vaak verliezen de hoofdpersonages zich in hun eigen fantasie en wordt er veel pizza gegeten.

Robin ziet zichzelf als de aanvoerder van het vijftal. De andere Titans nemen hem daarin niet altijd serieus. Robin is de enige Titan zonder speciale krachten maar hij heeft wel een aantal wapens. Hij is verliefd op Starfire. En voordat Robin het team bij elkaar bracht werkte hij voor Batman.

Starfire is een prinses afkomstig van de planeet Tamaran. Ze heeft een warm hart vol vriendelijkheid en naïviteit. Ze kan sneller vliegen dan het licht en groene energiebollen afschieten met haar ogen. Starfire heeft een huisdier, Silkie, die een gemuteerde mot is.

Beast Boy is een kleine groene jongen die zich in elk dier kan veranderen. Vaak is hij een kat. Vanwege deze eigenschap is hij vegetariër. Hij is verliefd op Raven maar ook op een van de tegenstanders, Terra.

Raven is een halfdemon. Ze gedraagt zich vaak stoïcijns. Ze kan voorwerpen met haar gedachten bewegen en doorgangen naar andere universa openen. Raven is ook verliefd op Beast Boy.

Cyborg is een cyborg, half mens en half machine. Hij kan zijn lichaam tot allerlei wapens verbouwen. Hij is verliefd op Jinx, die tot de rivaliserende HIVE behoort.

In hun avonturen komen ze vele terugkerende tegenstanders tegen. Een belangrijke groep is de HIVE, bestaande uit vijf slechteriken. Ook zij wonen in een hoofdkwartier op een rots voor de kust.

Grootte

6 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur

Merk