D-O

17,50

Robot uit Star Wars

Uitverkocht

Funko POP! van D-O uit Star Wars: The Rise of Skywalker.

Star Wars

De avonturen van Star Wars spelen zich een lange tijd geleden af in een melkwegstelsel ver, ver weg, waarin mensen, buitenaardse wezens, en robots samen leven. Ruimtereizen tussen planeten is gebruikelijk met lichtsnelheid vanwege de hyperspace technologie. De planeten variëren van welvarende, planeetbrede steden tot woestijnen die nauwelijks bevolkt zijn door primitieve stammen. Vrijwel elke Star Wars planeet wemelt van bewust en onbewust buitenaards leven dat gebruikt maakt van astronomische objecten als asteroïde velden en nevels. Ruimtevaartuigen variëren van kleine starfighters tot enorme kapitaalschepen zoals de Star Destroyers, ruimtestations en Death Stars ter grootte van de maan. Telecommunicatie omvat tweerichtingsaudio, audiovisuele schermen, holografische projecties en HoloNet.

Een mystieke kracht die bekend staat als de Force is een energieveld gecreëerd door alle levende wezens en dat de Melkweg verbind. Door middel van training en meditatie vertonen degenen verschillende superkrachten als telekinese, voorkennis, telepathie en manipulatie van fysieke energie. Er wordt aangenomen dat niets onmogelijk is voor de Force. De genoemde bevoegdheden worden uitgeoefend door twee grote ridderorden die met elkaar in conflict zijn. De Jedi, vredeshandhavers van de Galactic Republic die optreden aan de lichte kant van de Force, en de Sith, die de donkere kant gebruiken door angst en agressie te manipuleren.

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker volgt Rey, Finn en Poe Dameron terwijl ze het laatste gevecht van de Resistance voeren tegen Supreme Leader Kylo Ren en de First Order, die worden geholpen door de terugkeer van de overleden Galactische Keizer, Palpatine.

D-O

D-O is een droid voor het opslaan en ophalen van gegevens die ooit eigendom was van de Sith assassin Ochi van Bestoon. De droid is gemaakt door een droidsmith, die werd gedood door Ochi. D-O werd gereactiveerd door BB-8 in 35 ABY, op Pasaana, en later meegenomen naar Kijimi, waar hij verder werd gerepareerd door Rey. D-O is een prikkelbare kleine droid die bevriend raakt met de Resistance droid en wil net als zijn droidvriend zijn.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

312