Rey

24,95

Personage uit Star Wars

Op voorraad

Speelgoed figuur van Rey uit Star Wars.

In The Force Awakens, zo’n dertig jaar na de vernietiging van de tweede Death Star, heeft Luke Skywalker zich op een onbekende locatie teruggetrokken. De First Order is een nieuwe beweging die uit de as van het Galactisch Keizerrijk is opgerezen. De beweging zint op de totale vernietiging van de Nieuwe Republiek. De Rebellenalliantie, geruggensteund door de Nieuwe Republiek, biedt er weerstand tegen terwijl ze wanhopig op zoek zijn naar Luke, de laatst overgebleven Jedi.

Op de planeet Jakku ontmoet Poe Dameron, een rebellenpiloot, Lor San Tekka van wie hij een deel van een digitale kaart krijgt met daarop de locatie van Luke Skywalker. Stormtroopers onder de leiding van Kylo Ren vallen het dorp binnen. Poe verbergt de kaart in zijn droid BB-8. Kylo Ren en zijn Stormtroopers van de First Order nemen Poe gevangen. Kylo Ren brengt eerst Lor San Tekka om het leven, waarna alle dorpelingen door zijn Stormtroopers worden vermoord. BB-8 weet ondertussen uit handen van Kylo Ren te blijven en ontsnapt.

Teruggekeerd op de Finalizer, het vlaggenschip van de First Order, weet Kylo Ren met behulp van de Kracht Poe zo ver te krijgen dat hij onthult de kaart aan BB-8 te hebben gegeven. De sinds de uitroeiing van het dorp op Jakku met wroeging kampende Stormtrooper FN-2187 bevrijdt Poe en samen ontsnappen ze in een TIE fighter uit de Finalizer. Na een crashlanding op Jakku komt FN-2187 (inmiddels door Poe hernoemd tot Finn) in zijn neergekomen schietstoel weer tot bewustzijn. Hij denkt de enige overlevende te zijn en hij ontmoet Rey, die kort daarvoor BB-8 uit handen van een jutter wist te houden. De First Order weet hen echter te achterhalen en valt het jutterskamp waar ze verblijven aan. Gedrieën ontsnappen ze in de Millennium Falcon. Dit voormalige ruimteschip van Han Solo staat als oud ijzer in het jutterskamp en blijkt al snel het enige vervoersmiddel.

Eenmaal in de ruimte kampt de Millennium Falcon met technische problemen en wordt het ruimteschip stilgelegd door een vrachtschip dat hen vervolgens oppikt. Dit vrachtschip blijkt van Han Solo en Chewbacca te zijn. Na kennismaking legt Han aan Rey en Finn uit dat Luke geprobeerd heeft de Jedi Order opnieuw op te bouwen, maar dat hij verdween nadat een leerling zich aan de duistere kant overgegeven had. Hierna wordt het vrachtschip van Han door piraten/schuldeisers geënterd. Mede dankzij hongerige ruimtewezens ontsnappen ze, maar de piraten informeren wel de First Order over de betrokkenheid van Han Solo.

Op de Starkillerbasis neemt Opperste Leider Snoke middels een holografische transmissie contact op met Kylo Ren. Hij instrueert hem zijn vader Han Solo te vermoorden, zodat hij zich volledig aan de duistere kant kan overgeven. De Starkillerbasis blijkt een tot wapen getransformeerde planeet die op basis van zonne-energie in staat is om volledige sterrensystemen te vernietigen. Snoke beveelt Generaal Hux om dit wapen voor de eerste maal in te zetten. Alvorens tot vernietiging van het Hosnianstelsel, de thuisbasis van de Galactische Senaat, over te gaan, kondigt Hux het einde van de Republiek aan.

Ondertussen ontmoeten Han Solo en consoorten op Takodana ene Maz Kanata in haar tempel. Zij wil hen helpen om BB-8 in contact te brengen met de Rebellen. Finn vreest echter voor zijn leven en probeert op eigen houtje uit de handen van de First Order te blijven. Rey voelt zich in de tempel van Maz Kanata op schijnbaar onverklaarbare wijze aangetrokken tot de kelders van het gebouw. In een keldervertrek vindt ze het aldaar bewaarde lichtzwaard dat ooit toebehoorde aan Luke Skywalker en diens vader voor hem. Bij aanraking van het lichtzwaard krijgt Rey een visioen. Verward door wat ze heeft gezien, vlucht ze het bos in. Ondertussen lanceert de First Order een aanval waarbij Finn het lichtzwaard veilig tracht te stellen. In plaats daarvan ziet hij zich genoodzaakt het zelf te gebruiken. Hij, Han en Chewbacca worden uit hun benarde situatie gered door Rebellenpiloten, aangevoerd door Poe. Rey wordt gevangengenomen door Kylo Ren, maar zij weerstaat door de in haar ontluikende Kracht zijn pogingen om haar gedachten te lezen. Met behulp van de Kracht ontsnapt ze uiteindelijk.

Han , Chewbacca en Finn, in gezelschap van BB-8, arriveren op de Rebellenbasis op D’Qar. Ze ontmoeten er Generaal Leia Organa, C-3PO en R2-D2. Deze laatste heeft zichzelf uitgeschakeld nadat zijn meester Luke hem verlaten had. Terwijl de Starkillerbasis in gereedheid gebracht wordt om D’Qar aan te vallen, bedenken de Rebellen een plan om de energieschilden uit te schakelen zodat hun fighters de basis kunnen aanvallen. Han, Chewbacca en Finn gebruiken de Millennium Falcon om de basis binnen te dringen en treffen er Rey aan. Wanneer ze springladingen aanbrengen lopen ze Kylo Ren tegen het lijf. Han tracht zijn tot de Duistere Kant verleide zoon over te halen om terug te keren. Kylo Ren doodt echter zijn vader Han. Chewbacca weet in woede Kylo Ren met zijn kruisboog te raken en ontsteekt vervolgens de springladingen, waarna X-Wingfighters de basis kunnen aanvallen en er een kettingreactie van vernietigende explosies losbrandt.

De gewonde Kylo Ren achtervolgt Rey en Finn naar het oppervlak van de Starkillerbasis. Finn bevecht Kylo Ren met het lichtzwaard van Luke. Als Finn door Kylo Ren verwond wordt, pakt Rey door gebruik te maken van de Kracht het wapen op. Er volgt een duel tussen Kylo Ren en Rey. Gesterkt door de Kracht lijkt Rey uiteindelijk aan de winnende hand te zijn tot het moment waarop de grond tussen hen als gevolg van explosies binnenin de Starkillerbasis openscheurt. Snoke beveelt ondertussen aan Hux de Starkillerbasis te evacueren en ontbiedt Kylo Ren. Rey brengt samen met Chewbacca Finn aan boord van de Millennium Falcon. Samen met de X-Wingfighters verlaten ze de Starkillerbasis die uiteindelijk explodeert. Aangekomen op D’Qar vieren de Rebellen de overwinning op de First Order, terwijl Rey, Leia en Chewbacca rouwen om het verlies van Han. R2-D2 ontwaakt uit zijn low-battery-modus, al dan niet naar aanleiding van de vernietiging van de Starkillerbasis, en completeert de kaart van BB-8 met de kaart die Luke voor hij verdween in zijn geheugen heeft opgeslagen. Samen met Chewbacca en R2-D2 koerst Rey in de Millennium Falcon naar de locatie waar Luke zich bevindt. Op een eiland in een oceaan op een verre planeet vindt ze Luke, waarna ze hem zijn lichtzwaard aanreikt.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Uitgave

2017