Aanbieding!

Lando Calrissian

24,95

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993695034 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Lando Calrissian uit Star Wars.

In The Empire Strikes Back zijn Luke Skywalker en Han Solo officieel lid van de rebellen, die zich ophouden op de ijsplaneet Hoth. Han wordt echter massaal gezocht door premiejagers vanwege zijn schuld aan Jabba de Hutt. Bovendien zint het Galactische Keizerrijk op wraak na de vernietiging van de Death Star, en is een grote zoektocht naar de rebellen gestart.

Op Hoth wordt Luke aangevallen door een wampa. Die neemt de bewusteloze Luke mee naar een ijsgrot, waar Luke (die weer wakker is geworden) met zijn lichtzwaard de arm van de wampa afhakt en naar buiten vlucht. Bij de rebellenalliantie op dezelfde planeet merkt Han dat Luke niet meer terugkomt, en gaat hem zoeken. Terwijl Han op zoektocht is, ziet Luke de geest van zijn oude leermeester Obi-Wan Kenobi. Die vertelt hem naar de planeet Dagobah te gaan om Yoda, de laatste nog levende Jedimeester, te zoeken. Hij kan Luke verder opleiden. Daarna verdwijnt Obi-Wans geest en komt Han eraan. Luke en Han worden gered door een snowspeeder, die hen terug naar de rebellenalliantie brengt.

Het Galactische Keizerrijk laat AT-AT Walkers de rebellenalliantie aanvallen. Er ontstaat een enorm gevecht tussen de rebellen en de AT-AT Walkers. Luke en vele anderen vliegen in snowspeeders, om de AT-AT Walkers uit te schakelen. De AT-AT Walkers winnen van de rebellen en ze nemen de rebellenalliantie in. Luke ontsnapt met R2-D2 in een X-Wing, maar besluit niet met de anderen mee te gaan. Hij gaat in plaats daarvan naar de moerasplaneet Dagobah. Prinses Leia, Han Solo, Chewbacca en C-3PO ontsnappen in de beschadigde Millennium Falcon. De hyperdrive blijkt echter defect waardoor ze niet naar lichtsnelheid kunnen. Han Solo probeert de achtervolgende keizerlijke schepen af te schudden in een asteroïdegordel. Darth Vader wil koste wat het kost de Falcon en zijn inzittenden, en schakelt zelfs wat premiejagers in. Han Solo vliegt in z’n Millennium Falcon een grot op een rotsenplaneet in. Als ze daar een tijdje wachten, komen ze erachter, dat ze in de maag van een monster bevinden, in plaats van een grot. De Millennium Falcon vliegt uit de maag van het monster. Han Solo koppelt de Millennium Falcon aan een keizerlijk schip zodat dit schip hen onbewust meevoert. Zo kunnen ze ontsnappen naar Cloud City op de planeet Bespin.

Op Dagobah stort Luke neer in een moeras. Hij vindt Yoda, maar die wil Luke aanvankelijk niet trainen. Pas nadat Obi-Wans geest Yoda overtuigt, begint Lukes training. Yoda benadrukt hierbij expliciet de gevaren van de Duistere Kant van De Kracht. Ondertussen, in Cloud City, zoeken Han, Leia, Chewbacca en C-3PO naar de vroegere eigenaar van de Millennium Falcon, Lando Calrissian, om de Falcon te laten repareren. Echter, een premiejager is voor het keizerrijk achter de Falcon aangegaan en vertelt de locatie aan Darth Vader, die Solo, Chewbacca en Leia gevangenneemt. Zij zullen als aas dienen voor Luke. Darth Vader wil Luke laten invriezen in een schijndode slaap voor transport naar de keizer. Omdat deze techniek nog nieuw is, test hij het uit op Han Solo. Han overleeft het, en wordt in een ingevroren toestand meegenomen door de premiejager Boba Fett naar Jabba de Hutt.

Luke voelt dat zijn vrienden in gevaar zijn. Ondanks Yoda’s waarschuwingen dat zijn training nog niet af is, en Luke nog erg gevoelig is voor de Duistere Kant van De Kracht, vertrekt Luke naar Cloud City. Eenmaal aangekomen in deze stad wordt hij in de val gelokt door Darth Vader, die probeert om hem in te vriezen en mee te nemen naar de keizer aangezien Luke een sterke bondgenoot van het keizerrijk kan worden. Dit mislukt en de situatie verandert in een lichtzwaardgevecht tussen Luke en Darth Vader. Nadat Luke in een hoek is gedreven door Darth Vader, ontwapent Darth Vader Luke door zijn hand (en daarmee zijn lichtzwaard) eraf te hakken. Darth Vader vraagt of Luke van zijn vader af weet. Luke vertelt dat hij weet dat Darth Vader zijn vader, Anakin Skywalker, heeft vermoord. Darth Vader vertelt hem echter de waarheid: Darth Vader is Anakin Skywalker, en met andere woorden dus zelf de vader van Luke. Darth Vader vraagt Luke hem te volgen naar de Duistere Kant om zo het heelal te regeren als vader en zoon. Hij voegt hier aan toe dat Luke toch geen andere keuze heeft. Luke laat zichzelf echter van het platform vallen. Met behulp van De Kracht beheerst en controleert hij zijn val en komt hij terecht in een tunnel die naar de bodem van Cloud City leidt. Luke valt door een gat naar buiten, maar kan zich nog net aan een voorwerp vastgrijpen. Hij probeert contact te zoeken met Ben, in de hoop gered te worden, maar dit lukt niet. Luke kan echter wel contact maken met Leia.

Leia, Chewbacca, C-3PO, R2-D2 en Lando zijn op een miraculeuze wijze ontsnapt met de Falcon. Wanneer ze op weg zijn naar de rest van de rebellen, hoort Leia de stem van Luke. Leia weet nu waar Luke is en vertelt Chewbacca dat ze moeten terugkeren. Eenmaal terug aangekomen bij Cloud City zien ze Luke hangen en redden ze hem. Ze gaan naar de rest van de Rebellen, waar Luke een cyborghand aangemeten krijgt. Lando en Chewbacca vertrekken met de Falcon om op zoek te gaan naar Boba Fett, in de hoop Han te kunnen bevrijden. Ze spreken met Luke af dat ze elkaar terug zullen zien op Tatooine als ze Han gevonden hebben.

Grootte

15 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk