Imperial Snowtrooper

29,95

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993714957 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Actiefiguur van Imperial Snowtrooper uit Star Wars: The Empire Strikes Back.

Star Wars

De avonturen van Star Wars spelen zich een lange tijd geleden af in een melkwegstelsel ver, ver weg, waarin mensen, buitenaardse wezens, en robots samen leven. Ruimtereizen tussen planeten is gebruikelijk met lichtsnelheid vanwege de hyperspace technologie. De planeten variëren van welvarende, planeetbrede steden tot woestijnen die nauwelijks bevolkt zijn door primitieve stammen. Vrijwel elke Star Wars planeet wemelt van bewust en onbewust buitenaards leven dat gebruikt maakt van astronomische objecten als asteroïde velden en nevels. Ruimtevaartuigen variëren van kleine starfighters tot enorme kapitaalschepen zoals de Star Destroyers, ruimtestations en Death Stars ter grootte van de maan. Telecommunicatie omvat tweerichtingsaudio, audiovisuele schermen, holografische projecties en HoloNet.

Een mystieke kracht die bekend staat als de Force is een energieveld gecreëerd door alle levende wezens en dat de Melkweg verbind. Door middel van training en meditatie vertonen degenen verschillende superkrachten als telekinese, voorkennis, telepathie en manipulatie van fysieke energie. Er wordt aangenomen dat niets onmogelijk is voor de Force. De genoemde bevoegdheden worden uitgeoefend door twee grote ridderorden die met elkaar in conflict zijn. De Jedi, vredeshandhavers van de Galactic Republic die optreden aan de lichte kant van de Force, en de Sith, die de donkere kant gebruiken door angst en agressie te manipuleren.

The Empire Strikes Back

Drie jaar na de vernietiging van de Death Star stuurt de Imperial fleet, onder leiding van Darth Vader, Probe Droids door de melkweg om Princess Leia’s Rebel Alliance te lokaliseren, met één sonde die de basis op de ijsplaneet Hoth lokaliseert. Een wampa vangt Luke Skywalker voordat hij de sonde kan onderzoeken, maar hij ontsnapt met de Force om zijn lichtzwaard op te halen en het beest te verwonden. Voordat hij bezwijkt door onderkoeling, instrueert de Force geest van Luke’s overleden mentor, Obi-Wan Kenobi, hem om naar de moerasplaneet Dagobah te gaan om te trainen als een Jedi Knight onder een Jedi meester genaamd Yoda.

Imperial Snowtrooper

Stormtroopers zijn de troepen van ruimtemariniers van het autocratische Galactic Empire, onder leiding van Emperor Palpatine en zijn commandanten, met name Darth Vader en Grand Moff Tarkin. Imperial Stormtroopers zijn mannen en vrouwen die op jonge leeftijd zijn gerekruteerd om te dienen als vervangbare voetsoldaten van de Empire, en geleidelijk Clone Troopers vervangen als hun versnelde veroudering hen dwingt met pensioen te gaan.

Grootte

15 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk