Qi’ra

9,95

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993448272 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Qi’ra uit Star Wars.

Solo: A Star Wars Story vertelt het verhaal van de avonturen van de jonge Han Solo en zijn vriend Chewbacca en hoe zij elkaar hebben leren kennen. Op de planeet Corellia ontsnappen Han en Qi’ra aan een lokale bende. Ze kopen een keizerlijke officier om met het gestolen coaxium brandstof voor doortocht op een transport, maar Qi’ra wordt gevangengenomen voordat ze aan boord kan gaan. Han zweert voor haar terug te keren en voegt zich bij de keizerlijke marine als cadet, waarbij hij de achternaam “Solo” krijgt.

Drie jaar later dient Han als infanterist op Mimban na zijn verbanning van de Imperial Flight Academy wegens insubordinatie. Hij ontmoet een groep criminelen die zich voordoen als keizerlijke soldaten, onder leiding van Tobias Beckett. Han probeert Beckett te chanteren om hem bij de bende te laten komen, maar Beckett laat hem arresteren en in een kuil gooien om te worden gevoerd aan een Wookiee-gevangene genaamd Chewbacca. Han begrijpt de taal van Chewbacca en haalt hem over om samen te werken en te ontsnappen. Beckett is zich bewust van de kracht van een Wookiee en redt hen om ze een lading coaxium op Vandor-1 te laten stelen. Het plan mislukt wanneer de Cloud Riders, een bende plunderaars onder leiding van Enfys Nest, arriveren om de zending te kapen. De resulterende chaos leidt tot de vernietiging van het coaxium en de dood van Beckett’s vrouw Val en bemanningslid Rio.

Beckett onthult dat hij de opdracht had gekregen om de zending te stelen voor Dryden Vos, een hoge misdaadbaas in het Crimson Dawn-syndicaat. Han en Chewbacca bieden zich vrijwillig aan om hem te helpen een andere zending te stelen om de schuld terug te betalen, zodat Vos hem niet zal doden. Ze reizen naar de jacht van Vos waar Han Qi’ra vindt, die zich bij Crimson Dawn heeft gevoegd als luitenant. Han stelt een riskant plan voor om ongeraffineerd coaxium uit de mijnen op Kessel te stelen; Vos gaat akkoord, maar dringt erop aan dat Qi’ra het team vergezelt. Ze leidt ze naar Lando Calrissian, een smokkelaar en piloot, van wie ze hoopt dat ze hun zijn schip, de Millennium Falcon, zullen lenen. Han daagt Lando uit voor een spelletje sabacc, waarbij de weddenschap het schip van Lando is. Lando speelt vals om te winnen, maar stemt ermee in om mee te doen aan de missie in ruil voor een deel van de winst.

Nadat hij Kessel in de Falcon heeft bereikt en de mijn heeft geïnfiltreerd, zet Lando’s droid co-piloot L3-37 een slavenopstand aan. Ze stelen het coaxium in de verwarring, maar L3 raakt beschadigd en Lando raakt gewond tijdens de ontsnapping. Met behulp van de navigatiecomputer van L3, die in het scheepssysteem is aangesloten, loodst Han het schip door de gevaarlijke Kessel Run om een keizerlijke blokkade te ontwijken. De Falcon raakt zwaar beschadigd en landt op de planeet Savareen om het coaxium te verwerken.

Enfys arriveert nadat hij het team heeft gevolgd vanuit Vandor en Lando vertrekt in de Falcon, en laat alle anderen in de steek. Enfys onthult dat zij en haar bemanning rebellen zijn die proberen terug te slaan op de syndicaten en het rijk. Han krijgt sympathie voor hun zaak en probeert Vos voor de gek te houden, die onthult dat Beckett hem al heeft gewaarschuwd voor de dubbele cross. Vos stuurt zijn bewakers om Enfys te doden, maar de Cloud Riders overmeesteren hen, waardoor Vos weerloos achterblijft. Han heeft vooruitgelopen op de strategie van Vos en probeert het coaxium in te nemen, maar Beckett verraadt Vos en ontsnapt ermee door Chewbacca te gijzelen. Qi’ra doodt Vos en stuurt Han achter Beckett aan. Ze neemt contact op met Vos ‘superieur, de voormalige Sith Lord Maul, om hem op de hoogte te brengen van het mislukken van de missie, waar ze Beckett de schuld van geeft. Maul beveelt Qi’ra om hem te ontmoeten op Dathomir.

Han confronteert Beckett en schiet hem neer voordat hij terug kan schieten. Qi’ra vertrekt in Vos ‘jacht, terwijl Han en Chewbacca de coaxium aan Enfys geven, die Han de kans biedt om zich bij de opstand tegen het rijk aan te sluiten. Hij weigert en ze geeft hem een flesje coaxium wat genoeg is om een eigen schip te kopen. Han en Chewbacca lokaliseren Lando en dagen hem uit voor een rematch in sabacc, waarbij ze opnieuw de Falcon inzetten. Han wint nadat hij de kaart heeft gestolen die Lando gebruikte om vals te spelen en hij vertrekt met Chewbacca naar Tatooine.

Grootte

9 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk