Darth Vader

21,95

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993800810 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Actiefiguur van Darth Vader uit Rogue One: A Star Wars Story.

Star Wars

De avonturen van Star Wars spelen zich een lange tijd geleden af in een melkwegstelsel ver, ver weg, waarin mensen, buitenaardse wezens, en robots samen leven. Ruimtereizen tussen planeten is gebruikelijk met lichtsnelheid vanwege de hyperspace technologie. De planeten variëren van welvarende, planeetbrede steden tot woestijnen die nauwelijks bevolkt zijn door primitieve stammen. Vrijwel elke Star Wars planeet wemelt van bewust en onbewust buitenaards leven dat gebruikt maakt van astronomische objecten als asteroïde velden en nevels. Ruimtevaartuigen variëren van kleine starfighters tot enorme kapitaalschepen zoals de Star Destroyers, ruimtestations en Death Stars ter grootte van de maan. Telecommunicatie omvat tweerichtingsaudio, audiovisuele schermen, holografische projecties en HoloNet.

Een mystieke kracht die bekend staat als de Force is een energieveld gecreëerd door alle levende wezens en dat de Melkweg verbind. Door middel van training en meditatie vertonen degenen verschillende superkrachten als telekinese, voorkennis, telepathie en manipulatie van fysieke energie. Er wordt aangenomen dat niets onmogelijk is voor de Force. De genoemde bevoegdheden worden uitgeoefend door twee grote ridderorden die met elkaar in conflict zijn. De Jedi, vredeshandhavers van de Galactic Republic die optreden aan de lichte kant van de Force, en de Sith, die de donkere kant gebruiken door angst en agressie te manipuleren.

Rogue One

In Rogue One: A Star Wars Story verstoppen onderzoekswetenschapper Galen Erso en zijn gezin zich op de planeet Lah’mu wanneer de Imperial wapenontwikkelaar Orson Krennic arriveert om Galen te dwingen de Death Star te voltooien, een op een ruimtestation gebaseerd superwapen dat volledige planeten kan vernietigen. Galen’s vrouw Lyra wordt gedood tijdens de confrontatie terwijl hun dochter Jyn ontsnapt en wordt gered door de Rebellen extremist Saw Gerrera.

Darth Vader

Anakin Skywalker is een Jedi waarvan wordt geprofeteerd dat hij de Force in balans zal brengen. Hij wordt naar de duistere kant van de Force gelokt door Chancellor Sheev Palpatine (Darth Sidious) en wordt een Sith Lord, waarbij hij de titel van Darth Vader aanneemt. Na een lightsaber gevecht met zijn voormalige mentor Obi-Wan Kenobi op Mustafar, waarbij hij ernstig gewond raakt, verandert Darth Vader in een cyborg. Vervolgens dient hij het Galactic Empire gedurende meer dan twee decennia. Vader verlost zichzelf uiteindelijk door zijn zoon Luke Skywalker te redden en Palpatine te vermoorden, waarbij hij zijn eigen leven opoffert. Hij is ook de geheime echtgenoot van Padmé Amidala, de biologische vader van prinses Leia en de grootvader van Kylo Ren.

Grootte

10 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk