Boba Fett

21,95

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993834327 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Boba Fett uit Star Wars.

In Return of the Jedi bouwt het Galactische Keizerrijk aan een tweede Death Star. Als deze af is, zal hij in tegenstelling tot de vorige Death Star geen zwakke plekken hebben. Ondertussen is Luke Skywalker bezig met een plan om Han Solo te bevrijden uit handen van Jabba de Hutt, die in z’n paleis op Tatooine is. Eerst stuurt hij C-3PO en R2-D2 naar Jabba als “cadeau”. Daarna komt Leia Organa bij Jabba, vermomd als een premiejager die zogenaamd Chewbacca heeft gevangen. Ze bevrijdt Han, maar de twee worden betrapt en weer gevangen. Ten slotte arriveert Luke zelf bij Jabba. Jabba laat Luke voor de rancor gooien, maar Luke verslaat het beest. Woedend beveelt Jabba de executie van Luke, Han en Chewbacca in de put van Carkoon, waar ze zullen worden verslonden door een sarlacc. Luke blijkt dit alles te hebben gepland, en ontsnapt met behulp van R2-D2 die een nieuw lichtzwaard naar Luke gooit. Terwijl Luke en Han afrekenen met Jabba’s helpers, inclusief Boba Fett, wurgt Leia Jabba.

Nu Han veilig is, gaat Luke terug naar Dagobah om zijn training tot Jedi af te maken. Bij zijn aankomst blijkt Yoda echter stervende te zijn. Volgens Yoda is Luke’s training voltooid. Zodra hij Darth Vader heeft verslagen, zal hij een echte Jedi zijn. Luke wil zeker weten of Darth Vader echt zijn vader is en vraagt het aan Yoda. Vlak voor zijn dood vertelt Yoda aan Luke dat Darth Vader echt zijn vader is en dat er nog een Skywalker is. In gesprek met de geest van Obi-Wan Kenobi komt Luke erachter dat deze andere Skywalker niemand minder is dan Leia, zijn tweelingzus.

Kort na Luke’s terugkeer blijkt dat de rebellen van een spion de locatie van de nieuwe Death Star door hebben gekregen. Ze plannen een grootse aanval om deze Death Star te vernietigen nu hij nog niet operationeel is. De Death Star wordt beschermd door een krachtveld dat wordt opgewekt door een generator op de bosmaan Endor. Han Solo en een team zullen in een gestolen transportschip naar Endor gaan en de generator uitschakelen. Luke, Leia, R2-D2, C-3PO en Chewbacca gaan met Han mee. Als ze Endor naderen voelt Luke de aanwezigheid van Darth Vader en hij weet dat Darth Vader hem ook voelt.

Op Endor ontmoeten Luke en co een groep ewoks, een primitief ras dat in C-3PO hun god ziet. Dit maakt het makkelijk voor hen om een bondgenootschap te vormen met de ewoks. Luke vertelt Leia in het ewokdorp dat ze broer en zus zijn en dat het tijd is voor hem om Darth Vader onder ogen te komen. Hij geeft zich over aan de keizerlijke troepen, en wordt naar de Death Star gebracht. Daar blijkt niet alleen Darth Vader, maar ook keizer Palpatine, te zijn. Palpatine vertelt Luke dat hij dit alles gepland heeft: hij heeft de locatie van de Death Star expres door laten schemeren om de rebellen in een hinderlaag te lokken. De nieuwe Death Star is ondanks dat hij nog niet af is wel al operationeel. Als de rebellen komen, wacht de keizerlijke vloot hen op. Ook lacht hij om Luke’s pogingen Darth Vader terug te halen van de Duistere Kant.

Wanneer de rebellen de schildgenerator aanvallen worden ze gevangen door de keizerlijke troepen. De ewoks komen hen echter te hulp en een grote veldslag breekt los. Ondertussen arriveert de rebellenvloot en een ruimtegevecht met de keizerlijke vloot is het gevolg. In de Death Star probeert Palpatine Luke te verleiden naar de Duistere Kant te komen. Luke vecht met Darth Vader in een lichtzwaardduel. Tijdens dit gevecht ontdekt Darth Vader dat Luke een zus heeft. Luke wint, maar weigert zijn eigen vader te doden. Wanneer Palpatine inziet dat Luke niet te verleiden is, probeert hij hem te doden met bliksem opgewekt middels De Kracht. Dit stelt Darth Vader voor een groot dilemma. Uiteindelijk kan hij het niet aanzien dat zijn zoon sterft, en doet iets wat nog nooit gebeurd was en wat niemand voor mogelijk hield: hij breekt los van de Duistere Kant en vermoordt Palpatine door hem in de reactorschacht te gooien. Hierbij wordt hij zelf geëlektrocuteerd door de bliksems en raakt zijn pak onherstelbaar beschadigd. Omdat dit pak het enige is wat hem in leven hield, sterft Darth Vader ook. Net voor zijn dood vraagt hij Luke zijn helm af te zetten, zodat hij zijn zoon nog een keer met zijn eigen ogen kan zien.

Dankzij een gestolen Imperial AT-ST Walker kunnen Han Solo en Chewbacca de schildgenerator uitschakelen, waarna een paar schepen van de rebellen de Death Star binnenvliegen en de reactor opblazen. Net voor de vernietiging van de Death Star ontsnapt Luke in een keizerlijke shuttle. De strijd is beslist: het Galactische Keizerrijk is gevallen.

In het hele keizerrijk wordt de val en de dood van de keizer gevierd. Luke cremeert op Endor de restanten van zijn vaders pak als een soort begrafenis. Leia bekent eindelijk haar gevoelens voor Han. Vanaf een afstandje kijken de geesten van Yoda, Obi-Wan en Anakin Skywalker toe.

Grootte

10 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk