Plo Koon

27,95

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993731466 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Actiefiguur van Plo Koon uit Star Wars.

Star Wars

De avonturen van Star Wars spelen zich een lange tijd geleden af in een melkwegstelsel ver, ver weg, waarin mensen, buitenaardse wezens, en robots samen leven. Ruimtereizen tussen planeten is gebruikelijk met lichtsnelheid vanwege de hyperspace technologie. De planeten variëren van welvarende, planeetbrede steden tot woestijnen die nauwelijks bevolkt zijn door primitieve stammen. Vrijwel elke Star Wars planeet wemelt van bewust en onbewust buitenaards leven dat gebruikt maakt van astronomische objecten als asteroïde velden en nevels. Ruimtevaartuigen variëren van kleine starfighters tot enorme kapitaalschepen zoals de Star Destroyers, ruimtestations en Death Stars ter grootte van de maan. Telecommunicatie omvat tweerichtingsaudio, audiovisuele schermen, holografische projecties en HoloNet.

Een mystieke kracht die bekend staat als de Force is een energieveld gecreëerd door alle levende wezens en dat de Melkweg verbind. Door middel van training en meditatie vertonen degenen verschillende superkrachten als telekinese, voorkennis, telepathie en manipulatie van fysieke energie. Er wordt aangenomen dat niets onmogelijk is voor de Force. De genoemde bevoegdheden worden uitgeoefend door twee grote ridderorden die met elkaar in conflict zijn. De Jedi, vredeshandhavers van de Galactic Republic die optreden aan de lichte kant van de Force, en de Sith, die de donkere kant gebruiken door angst en agressie te manipuleren.

Plo Koon

Plo Koon is Kel Dor Jedi Master en lid van de Jedi Council. Hij ontdekte Ahsoka Tano op haar thuiswereld Shili en nam deel aan vele veldslagen tijdens de Clone Wars. Hij werd gedood wanneer zijn schip bij Cato Neimoidia werd neergeschoten door zijn eigen militaire escorte, een squadron van ARC-170 starfighters onder leiding van Captain Jag, als onderdeel van Order 66.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk