Chewbacca

22,50

Personage uit Star Wars

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993566686 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Chewbacca uit Star Wars.

In A New Hope slaagt een verzetsgroep slaagt erin om de bouwtekeningen van de Death Star te stelen. Deze groep heeft data doorgeven aan de Rebellenalliantie, die erin slaagt onder leiding van prinses Leia. Het schip met Leia wordt onderschept door Keizerlijke troepen geleid door Darth Vader. Ze kan nog net de robots R2-D2 en C-3PO naar de planeet Tatooine sturen met een bericht voor Obi-Wan Kenobi.

Op de planeet worden de droids gekocht door de vochtboer Owen Lars en zijn neefje Luke Skywalker. Luke kent wel een zekere “Kenobi” die als kluizenaar vlak bij de bergen leeft. Dit is inderdaad de Obi-Wan voor wie het bericht bedoeld is. In het bericht vraagt Leia om Obi-Wans hulp. Obi-Wan vertelt Luke dat hij ooit een Jedi was, maar in ballingschap is gegaan toen de Sith de macht grepen. Hij weet dat de keizerlijke troepen spoedig de droids zullen komen zoeken. Luke vreest voor de veiligheid van zijn oom en tante, maar wanneer hij bij zijn huis komt is het al te laat: de stormtroopers zijn daar al geweest en hebben alles verwoest. Zijn oom en diens vrouw, Lukes tante Beru, zijn omgekomen.

Wanneer Luke hoort dat zijn vader een Jedi was, besluit hij met Obi-Wan mee te gaan. De twee zullen naar Alderaan gaan om de bouwplannen te laten zien aan Leia’s adoptievader, in de hoop dat die een zwakke plek van de Death Star kan ontdekken. Obi-Wan roept de hulp in van smokkelaar Han Solo en zijn eerste stuurman Chewbacca. Han, die dringend geld nodig heeft om een schuld af te betalen, stemt toe Luke, Obi-Wan en de droids naar Alderaan te brengen met zijn schip, de Millennium Falcon.

Ondertussen zit Leia gevangen in de Death Star, en biedt hard weerstand tegen haar ondervraging. Grootmoff Tarkin, de bevelhebber van de Death Star, besluit haar te dwingen te vertellen waar de rebellen zijn door met de Death Star Alderaan op te blazen. Op weg naar Alderaan leert Obi-Wan Luke een lichtzwaard te hanteren. Zodra de groep arriveert bij Alderaan, vinden ze enkel het puin dat over is van de net vernietigde planeet. De Death Star is ook nog aanwezig, en de Millennium Falcon wordt via een trekstraal aan boord gehaald.

De inzittenden van de Falcon gebruiken de geheime luiken waar Han zijn smokkelwaar in verstopt om zich te verbergen, en vermommen zich daarna als stormtroopers om zo ongezien de Death Star te verkennen. Obi-Wan gaat op zoek naar de generator van de trekstraal. Han, Luke en de droids ontdekken dat Leia gevangen zit in de Death Star, en bevrijden haar. Wanneer de groep wil ontsnappen, komt Darth Vader tussenbeide. Hij en Obi-Wan bevechten elkaar in een lichtzwaardduel, waarbij Darth Vader de inmiddels oude Kenobi doodt. De anderen kunnen veilig ontkomen in de Falcon, en haasten zich terug naar het rebellenhoofdkwartier.

Eenmaal in het hoofdkwartier ontdekken de rebellen een zwakke plek in de Death Star. Han Solo, die niet verder betrokken wil raken bij dit conflict, collecteert zijn verdiende geld en vertrekt, terwijl Luke met de andere rebellen de Death Star aanvalt. Even dreigt Darth Vader met zijn schip Luke te vernietigen, maar dan komt Han (die blijkbaar spijt kreeg van zijn beslissing) tussenbeide met de Falcon. Zo kan Luke met succes twee torpedo’s afvuren op een klein ventilatieluik. De torpedo’s veroorzaken een kettingreactie in de Death Star, en het enorme ruimtestation ontploft. Han, Luke en Darth Vader ontsnappen met hun schepen aan de explosie, maar Tarkin en de anderen, die nog in het ruimtestation aanwezig waren, sterven. In de slotscène worden Luke en Han gedecoreerd door prinses Leia en rest van de Rebellenalliantie.

Grootte

11 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk