Sonic the Hedgehog

16,95

Personage uit Sonic the Hedgehog

Uitverkocht

Artikelnummer: 5029736067786 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Sonic the Hedgehog.

Bijna alle spellen in de serie draait het verhaal om een antropomorfe egel genaamd Sonic. Hij moet in elk spel zijn planeet Mobius, en soms de Aarde, redden van een kwaad. Dit kwaad komt meestal in de vorm van de gestoorde wetenschapper Dr. Ivo “Eggman” Robotnik. Tails, een vriendelijke vos die Sonic‘s beste vriend is, helpt hem meestal om Dr. Eggman te stoppen. In de Sonic Rush-serie redt Sonic samen met Blaze the Cat en Miles “Tails” Prower zijn wereld en die van Blaze.

In elk spel, en ook enkele strips en series, komen kenmerkende goudkleurige ringen voor. Deze Power Rings zijn verborgen in de levels. In de spellen kan Sonic deze ringen verzamelen. De ringen maken dat Sonic minimaal 1 keer weerstand kan bieden aan een vijandige aanval op obstakel. Als hij door een vijand geraakt wordt, verliest hij alle ringen die hij tot dusver verzameld heeft. De ringen blijven dan nog even in beeld voordat ze verdwijnen. In die periode moet de speler proberen er zo veel mogelijk weer te pakken. Als Sonic wordt geraakt terwijl hij geen ringen meer heeft, verliest hij een leven. Het verzamelen van 100 ringen geeft Sonic een extra leven.

In de franchise komen vele personages voor. Veel van deze personages spelen slechts in een paar spellen of series een rol. Personages die in vrijwel elke incarnatie voorkomen zijn:

Sonic the Hedgehog: De hoofdpersoon in de franchise. Sonic is een antropomorfe blauwe egel, die vooral bekend is om zijn enorme snelheid.

Dr. Eggman: Een gestoorde geleerde en Sonic’s grootste vijand. Hij gebruikt een leger van robots voor zijn plannen.

Miles “Tails” Prower: Een van Sonic’s vrienden. Hij is een antropomorfe vos met twee staarten. Tails heeft veel verstand van techniek.

Knuckles the Echidna: Een antropomorfe mierenegel. Knuckles heeft vaak een erg kort lontje, en is echt een eenling. Zijn spierkracht is enorm versterkt en kan goed boksen. Hij bewaakt de Master Emerald op Angel Island.

Amy Rose: Een roze egel die voortdurend Sonic’s hart probeert te winnen. Ze kan erg opvliegend zijn, en vecht met een grote hamer.

Grootte

25 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Merk