Fiona

4,95

Personage uit Shrek

Uitverkocht

Artikelnummer: 8412906999234 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Fiona uit Shrek.

Shrek is een oger en woont tevreden alleen in het moeras. Hij is erg op zichzelf en jaagt iedereen weg die in de buurt van zijn huis komt. Op een dag besluit Heer Farquaad, de koning van het nabij het moeras gelegen koninkrijk, om alle sprookjesfiguren uit zijn rijk te verbannen en gebruikt uitgerekend het moeras van Shrek als opvangkamp voor deze personages.

Wanneer een pratende ezel opgejaagd wordt door een groep ridders, loopt hij Shrek toevallig tegen het lijf. De ridders moeten Shrek ook gevangen nemen waardoor Shrek de ridders wegjaagt. De ezel die niet bang is van Shrek, blijft tegen de zin van Shrek bij hem uit veiligheid. Hij verspreidt tevens het nieuws dat sprookjesfiguren veilig zijn bij Shrek waardoor alle sprookjesfiguren nu in Shrek zijn moeras komen wonen. Shrek is razend en gaat naar Heer Farquaad. Hij sluit een deal met de koning. Shrek zal prinses Fiona redden als bruid voor Farquaad en dan zal Farquaad de sprookjesfiguren wegjagen uit het moeras. Shrek stemt in en vertrekt naar Fiona.

Shrek en Fiona gaan naar het koninkrijk van Far Far Away waar de ouders van Fiona regeren. Shrek en Koning Harold, de vader van Fiona, schieten echter niet met elkaar op. Blijkbaar hebben Harold en de goede fee van Far Far Away, de Fairy Godmother, jaren geleden een deal gesloten waarbij de zoon van de goede fee, Prins Charmant, Fiona moest redden. Shrek was hem echter voor. Harold en de Fairy Godmother proberen alsnog hun kinderen bijeen te krijgen. Ze huren onder andere de gelaarsde kat in om Shrek te doden.

Koning Harold ligt op zijn sterfbed en draagt het koningschap over aan Shrek en Fiona. Shrek ziet dit echter niet zitten. Gelukkig is er echter nog een erfgenaam genaamd de jonge Arthur “Artie” Pendragon. Shrek, de ezel en de gelaarsde kat vertrekken per boot naar de academie waar hij geschoold wordt. Ondertussen zint Prins Charmant op wraak en neemt hij met een grote groep criminelen het koninkrijk Far Far Away over.

In een flashback is te zien hoe Fiona’s ouders, koning Harold en koningin Lillian, een deal willen sluiten met Repelsteeltje om Fiona’s vloek op te heffen in ruil voor het koningschap over Far Far Away. Net voordat Harold het contract tekent, bereikt het nieuws van Fiona’s redding het koningspaar en blaast hij de deal af. In het heden is Shrek nu een beroemdheid met veel sprookjesfiguren als vrienden. Hij krijgt steeds meer heimwee naar zijn tijd alleen als een oger in zijn moeras. Dus verleidt Repelsteeltje hem tot een contract waarbij hij voor 1 dag terugkeert naar zijn oude leven. Repelsteeltje bedriegt Shrek echter en Shrek is alles kwijt. Shrek moet Fiona nu overtuigen dat ze verliefd op elkaar zijn.

Grootte

9 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur

Merk