Aanbieding!

Shin Chan en Lucky

39,95

Personages uit Shin Chan

Uitverkocht

Artikelnummer: 4580590124059 Categorie: Tags: , , , , ,

Verzamelfiguur van Shin Chan en Lucky.

De serie draait om het leven van de 5-jarige jongen Shin Chan die met zijn zusje en ouders in de Japanse stad Kasukabe woont. Voor zijn leeftijd heeft Shin een grote interesse voor het vrouwelijk geslacht, met de nodige flirts tot gevolg. Hij heeft een bizarre vorm van humor, ongekende energie, onstilbare honger en een drang om iedereen tot het uiterste te drijven. De serie is vooral bekend doordat Shin Chan zijn blote kont liet zien en ermee danste, wat hij de blote billen boogie noemt.

De familie Nohara

Shins familie bestaat uit zichzelf, zijn ouders Harry en Mitsy, en later zijn jongere zusje Daisy. Het gezin woont in een eengezinswoning in een rustige wijk van de Japanse stad Kasukabe.

Shin Chan is een vijfjarig jongetje dat opgegroeid in een Japanse familie en buurt. Doorgaans draagt hij dezelfde kleding, zijnde een rode trui en een korte, gele broek. Voor een vijfjarige heeft Shin een grote interesse voor het vrouwelijk geslacht, met de nodige flirts tot gevolg, al is het maar om ze op de kast te jagen. Hij heeft een bizarre vorm van humor, ongekende energie, onstilbare honger en een drang om iedereen tot het uiterste te drijven.

Harry is Shins vader en de kostwinner van de familie. Hij ontmoette Shins moeder toen hij negenentwintig was en na een relatie van twee jaar zijn ze getrouwd. Hij is een liefhebbende en toegewijde vader die van zijn twee kinderen houdt. Hoewel hij de kostwinner is, laat hij de financiën over aan zijn vrouw, die er een totalitair regime opna houdt als het om de familie-uitgaven gaat. Hoewel de relatie met zijn gezin goed is, is er vaak sprake van conflict, waarbij hij en zijn vrouw kibbelen over verschillende, veelal kleine, dingen. Bijvoorbeeld dat Harry wil gaan golfen met zijn collega’s. Een terugkerende grap in de show is de stank van zijn voeten.

Mitsy is Shins moeder en een typisch voorbeeld van een gefrustreerde, doorgedraaide moeder die regelmatig door Shin tot het uiterste wordt gedreven. Ze is vaak chagrijnig en heeft snel woedeaanvallen. Hoewel ze het beste voorheeft met haar twee kinderen weet haar zoon keer op keer het bloed onder haar nagels vandaan te halen. Ze hanteert de harde hand in huis tegenover haar man, haar schoonvader, haar zoon en soms zelfs haar dochter als deze niet naar haar luisteren. Mitsy is met regelmaat de bron van diëten en plannen om geld te besparen, welke allemaal binnen een week falen. Wanneer ze een uitverkoop ziet kan ze niets anders doen dan zich erop te storten, met als resultaat dat ze in één keer het hele budget erdoorheen jaagt, wat acuut een einde maakt aan haar plan om geld te sparen. Volgens Harry en Shin kan Mitsy heel slecht koken.

Lucky, zijn Japanse naam betekent wit terwijl zijn Engelstalige naam geluk betekent, is de trouwe dierenvriend van de familie. Hij is een lieve en zachtaardige hond. De viervoeter is vaak het slachtoffer van Shins praktijken, dienend als alibi, verdachte/medepleger of gewoon als onderdeel van Shins spel heeft de kleine, witte hond een hoop te verduren. Hoewel hij liefkozend wordt door Shin ook wel Luck genoemd wordt, zijn er op dat punt na weinig liefkozingen uit richting van Shin merkbaar. Lucky is voor Shin een beetje een voor lief genomen maatje, maar desondanks zou Shin Lucky voor niets in de wereld willen ruilen.

Daisy, haar Japanse naam betekent zonnebloem, terwijl haar Engelstalige naam madelief betekent, is het zusje van Shin, ze heeft roodachtig haar en zwarte kraaloogjes. Ze is koppig en vaak knorrig, net als Mitsy. Daisy heeft ook veel trekjes weg van haar oudere broer en heeft een zwak voor knappe mannen. Ze staat, in tegenstelling tot veel van de huisgenoten, vaak haar mannetje tegenover Shin. Of dit nou gaat over welk televisieprogramma of iets onwaarschijnlijk belangrijks, Daisy is best bereid het conflict aan te gaan, want ze krijgt uiteindelijk toch wel bijval van Harry dan wel Mitsy. Voor de rest heeft ze weinig van Shin te vrezen, want ook hij geeft stiekem wel erg veel om zijn kleine zusje.

Gary is Shin’s Opa en is net zo vervelend als hij. Hij houdt ervan om naar jonge meiden te kijken, iets waar Shin ook van houdt. Net als Shin haalt Gary het bloed onder Mitsys nagels vandaan. Gary is getrouwd met Tsuru Nohara en is de vader van Harry Nohara. Gary heeft een slechte band met Mitsy.

Minnie is Shin’s Nichtje en de oudere Zus van Mitsy Minnie komt maar 1 afl voor en dat is toen Mitsy zwanger was wanneer ze een Shin Masker opdeed uit ondeugendheid voor Mitsy. Zij draagt vaak kimono’s en maskers maar is ook niet totaal de slimste in het huishouden. Toen zijn neef Gary de lamp schoonmaakte was het al een puinhoop en vluchtte Shin, Minnie en Gary uit ergernis voor Mitsy.

School, andere ouders en vrienden

Juf Dori is wat Shin noemt een oude vrijster. Ze heeft weliswaar een knipperlichtrelatie met Ricky, maar die slaat Shin volledig in de wind. Dori is een zachtaardig meisje dat het lesgeven redelijk in de vingers heeft, maar er een vriendschappelijke en gelijkwaardige relatie met de leerlingen op nahoudt, waardoor ze nog weleens overrompeld wil worden door Shin en de rest. Dit kan zowel op school als thuis gebeuren, aangezien Shin en zijn vriendjes niet schromen een huisinvasie bij Dori uit te voeren om bijvoorbeeld een spionageclub op te richten.

Juf Uma is ook een juf van de Happy Bunny-school. Juf Dori en juf Uma hebben ook heel vaak ruzie en kunnen elkaar soms niet uitstaan. Ze zijn in alle opzichten twee aartsrivalen, of het nou om leerlingen, kleding of een sportdag gaat, de twee kunnen elkaars bloed wel drinken. Uma vindt zichzelf een megababe, alleen deelt driekwart van het andere geslacht die mening niet, iets wat Shin haar frequent en met veel plezier inwrijft. Uma pretendeert een echt ‘glamourleven’ te leiden, alhoewel ze in een armoedig flatje woont en peperdure kleding koopt om ze te showen en na een paar dagen terug te brengen; je moet toch wat om je imago hoog te houden als je geen geld hebt. Ook probeert ze iedere man te versieren die ze tegenkomt, hoe armoedig of sukkelig deze ook is.

Meneer Enzo is een zeer verwarrend maar des te vermakelijker persoon. Meneer Enzo draagt een duister geheim bij zich, maar wat dat nou precies is, blijft onduidelijk. Het lijkt erop dat de schooldirecteur ooit maffiabaas was en via een getuigenbeschermingsprogramma directeur van een school is geworden en/of nog steeds gezocht is en dit als alibi gebruikt. Shin schept er groot genoegen in om hem Don EnZone (of The Godfather) te noemen, wat de arme man in grote frustratie doet schieten, aangezien dit klaarblijkelijk de naam is waar hij ‘vroeger’ onder bekendstond. Meneer Enzo heeft ook voortdurend maffiagerelateerde uitspraken in het verschiet en een nogal cynische kijk op alles wat om hem heen gebeurt. Als hij in de problemen komt of iemand iets vermoedt, neemt hij de alias “Lars uut Sweuden” aan waarbij hij een overdreven Zweeds accent opzet.

Bo, Cosmo, Max en Nini zijn de vaste speelmaatjes van Shin die ook bij hem in de klas zitten.

Bo is een trage kleuter die voortdurend met een enorme snottebel aan zijn neus rondloopt. Hij praat niet veel, en wanneer hij praat, zijn het meestal domme uitspraken. Wat er in Bo’s wereld omgaat, zal altijd wel een mysterie blijven. Soms kan hij echter ook heel slim uit de hoek komen. Bo is soms wat vaag. Hij vertelt rare verhalen over dingen die echt gebeurd zouden zijn, zoals het verhaal van ‘de drieogige hond’.

Cosmo is het genie van de klas. Hij ambieert de jongste ‘Captain of Industry’ te worden en is te braaf voor woorden. Daardoor ligt hij eigenlijk voortdurend in de clinch met Shin, die er een sport van heeft gemaakt om Cosmo met namen als “Cosmonaut” en “Cosmannetje”, imitaties en regelrechte pesterijen tot razernij en inzinkingen te brengen. Desondanks zijn de twee dikke vrienden, wat onder andere blijkt uit het ontroerende liedje “Vrienden van de Zonnebloemklas” dat Shin voor ‘zijn’ Cosmo als ode schrijft als deze op het punt staat naar een school voor hoogbegaafden te vertrekken, wat ironisch genoeg uiteindelijk niet doorgaat.

Max is het absolute watje van de groep. Hij is overgevoelig, huilt vaak, is overal bang voor en heeft eigenlijk nooit een eigen mening. Weliswaar staat de rest van het groepje altijd voor hem klaar. Vooral Shin weet op zijn eigen speciale manier de situatie voor Max altijd wel weer te redden.

Nini is het evenbeeld van haar krankzinnige moeder, die vaak volledig doorslaat in een woedeaanval. Nini is dominant en een grote bewonderaar van zichzelf. Ze probeert de jongens voortdurend bij te sturen en te leren haar te bewonderen. Helaas met weinig succes. Haar moeder reageert haar woedeaanvallen vaak af op een knuffelkonijn, dokter Klaagmuur, wat Nini ook weleens doet. sommige mensen zeggen dat ze verliefd is op Shin Chan.

Ruby is de moeder van Nini.

Mineko is de moeder van Cosmo.

De Gemaskerde Muchacho

Shins favoriete actieheld is de Gemaskerde Muchacho, een wat excentriek figuur die allerhande ‘tuig’ bestrijdt op vaak enigszins verwarrende wijze. Shin mist geen enkele aflevering van De Gemaskerde op televisie en gaat door het vuur om dit voort te zetten. Tevens is hij in het bezit van tientallen Muchacho-strips die met regelmaat slachtoffer worden van Mitsys opruimwoede. Ook heeft Shin chocoladekoekjes die zijn favoriet zijn. Uiteraard mag hij deze bijna nooit van zijn moeder eten. Hij zoekt dan door het hele huis, bijvoorbeeld in de onderbroekenlade van Mitsy.

Naast De Gemaskerde is ook Big-a-zoid een favoriet van Shin; de ruilplaatjes van deze malle big duiken op de meest onverwachte en ongelukkige tijdstippen op. Zoals de keer dat Shin en Mitsy samen uit eten gaan op kosten van Harrys creditcard. Eenmaal bij het betalen aangekomen bleek dat Shin niet Harry’s creditcard bij zich had maar slechts een plaatje van Aartsvijand Big-a-zoid.

Ook is er Psycho Robotico, een derde favoriet van Shin; Psycho Robotico is een parodie op twee anime series, Mazinger Z en Gundam.

Grootte

8,5 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

3 figuren met accessoires

Merk

Uitgave

2021