Jangly Man

14,95

Personage uit Scary Stories to Tell in the Dark

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698452007 Categorie: Tags: , , ,

Speelgoed figuur van Jangly Man uit Scary Stories to Tell in the Dark.

Scary Stories to Tell in the Dark begint op Halloween 1968, in het kleine stadje Mill Valley, Pennsylvania waar Tommy Milner word gepest door Stella, Auggie en Chuck. Wanneer Tommy en zijn vrienden wraak willen nemen, vlucht het trio naar een drive-in bioscoop, waar een jonge zwerver genaamd Ramón hen in zijn auto verstopt. Ze nodigen Ramón uit om een lokaal ‘spookhuis’ te verkennen dat ooit toebehoorde aan de rijke familie Bellows, die hielp Mill Valley op te richten. Binnen vinden ze een boek met horrorverhalen geschreven door Sarah Bellows, die naar verluidt zelfmoord pleegde in het huis. Tommy volgt de groep en sluit ze samen op met Ruth, de zus van Chuck. Ze ontsnappen en Stella neemt Sarah’s boek mee.

Stella ontdekt een nieuw verhaal in Sarah’s boek met de titel “Harold”. Ondertussen wordt een dronken Tommy in werkelijkheid gestalkt door Harold, de vogelverschrikker van zijn familie, nadat deze tot leven is gekomen. Harold steekt hem neer met een hooivork, waardoor Tommy hooi overgeeft en een gewelddadige transformatie ondergaat. Tommy wordt later als vermist opgegeven en Stella en Ramón vinden Harold gekleed in Tommy’s kleding. Hoewel Stella ervan overtuigd is dat Tommy in een vogelverschrikker is veranderd, zijn de anderen sceptisch.

Die avond verschijnt er weer een nieuw verhaal in het boek genaamd “The Big Toe”, met Auggie als hoofdpersonage. Ze proberen Auggie te waarschuwen voor het monster, een zombie die op zoek is naar zijn ontbrekende teen, die in een stoofpot zit die Auggie onbewust eet. Auggie verdwijnt nadat de zombie hem onder zijn bed heeft gesleept en de rest realiseren zich dat ze de volgende zijn. De overgebleven vrienden proberen het boek te vernietigen maar wanneer dat niet mogelijk blijkt, onderzoeken ze Sarahs leven in de hoop een oplossing te vinden. Een nieuw verhaal, “The Red Spot”, wordt geschreven en wanneer Ruth een gezwollen spinnenbeet op haar wang ontdekt, explodeert deze en komen honderden kleine spinnen vrij. Ruth wordt gered, maar is getraumatiseerd en in een psychiatrische inrichting geplaatst.

Het onderzoek van de groep brengt hen naar een plaatselijk ziekenhuis, waar ze ontdekken dat Sarah’s broer haar elektroshocktherapie heeft gegeven als onderdeel van een doofpotoperatie. De molen van de familie had het water van de stad vergiftigd met kwik, en Sarah werd door haar familie gemarteld omdat ze probeerde de waarheid te onthullen. In het ziekenhuis wordt Chuck aangevallen door de Pale Lady, een fantoom uit zijn terugkerende nachtmerries, die hem absorbeert. Stella en Ramón worden gearresteerd wegens betreden van verboden terrein door politiechef Turner, die onthult dat Ramón weigerde deel te nemen aan de oorlog in Vietnam. Ramón legt uit aan Stella dat hij niet meer durfde nadat zijn broers lichaam in stukken aan hen was teruggegeven. Turner’s hond begint zich vreemd te gedragen en Ramón realiseert zich dat het volgende wezen de Jangly Man zal zijn, een monster uit een kampvuurverhaal dat hem als kind bang maakte. De Jangly Man doodt Turner voordat hij Ramón probeert te vermoorden. Ramón en Stella ontsnappen, en hij lokt het wezen weg terwijl Stella naar het Bellows-huis gaat om een einde te maken aan Sarah’s acties.

Stella wordt terug in de tijd genomen en beleefd Sarahs ervaring met de martelingen die haar familie haar heeft aangedaan. Ze belooft Sarah’s geest dat ze het echte verhaal en de waarheid van haar onschuld zal vertellen als ze stopt met doden. Sarah dwingt haar om het ware verhaal in bloed op te schrijven voordat zij en de Jangly Man verdwijnen. Ramón accepteert zijn aanstelling en deelt een emotioneel afscheid met Stella voordat hij vertrekt naar de oorlog. Stella rijdt weg met haar vader en Ruth, en zegt dat ze denkt dat ze nog steeds een manier kunnen vinden om Chuck en Auggie te redden.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

847