Izabel

14,95

Superheld uit Saga

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698274180 Categorie: Tags: , , ,

Speelgoed figuur van Izabel uit Saga.

Het verhaal van Saga begint met Alana en Marko, twee geliefden uit verschillende werelden wiens mensen met elkaar in oorlog zijn. Alana komt van de technologisch geavanceerde Landfall Coalition, de grootste planeet in de Melkweg, en Marko komt van Wreath, de enige satelliet van Landfall, wiens mensen magie hanteren. Omdat de vernietiging van een van de werelden de andere uit de ruimte zou draaien, werd de oorlog ‘uitbesteed’ aan andere werelden. Hoewel de vrede op beide werelden was hersteld, verspreidde het conflict zich over alle andere bekende planeten, waarvan de inheemse soort gedwongen werd een kant te kiezen.

Omdat Landfall en Wreath aan weerszijden waren, ontmoetten Alana en Marko elkaar toen Alana hem moest bewaken in een gevangenis op de planeet Cleave, nadat hij krijgsgevangene was geworden. Twaalf uur na de ontmoeting ontsnapten ze samen. Alana wordt later zwanger en bevalt van hun dochter, Hazel. Hun mensen geloven niet dat ze vrijwillig samen zijn en ze worden achtervolgd door zowel de Wreathers als de Landfallians. Op Landfall wordt Prince Robot IV door zijn vader toegewezen om ze te op te sporen en komt in conflict met zijn tegenhanger van Wreath, een huurling genaamd The Will. De geest van een dood meisje genaamd Izabel is verbonden met Hazel en de vier ontsnappen aan Cleave voordat ze worden vergezeld door de ouders van Marko.

Er wordt later meer onthuld over Marko’s ouders, zijn opvoeding, en zijn eerste tijd bij Alana. Marko’s ex-verloofde, Gwendolyn sluit zich aan bij de jacht, net als de zesjarige seksslavin Sophie, die is gered door The Will en Gwendolyn. De familie vlucht later naar het huis van schrijver D. Oswald Heist, waar ze voor het eerst in contact komen met Prince Robot IV. Dan verschijnen de roddeljournalisten Upsher en Doff, die hun eigen onderzoek naar Alana en Marko voortzetten en hun toevlucht zoeken bij de vuurtorenwoning van auteur D. Oswald Heist. De familie slaagt erin te ontsnappen van Prince Robot IV en Gwendolyn. Tegen het einde van het verhaal is Hazel begonnen met lopen, en Upsher en Doff zijn het zwijgen opgelegd door de zus van The Will, met een middel dat hen zal doden als ze hun bevindingen van de familie aan iemand anders rapporteren.

Vervolgens vestigt de familie zich op de planeet Gardenia samen met Alana, die optreedt in een ondergronds amusementsprogramma, genaamd het Open Circuit, waarin alle acteurs maskers dragen. Hazel spreekt nu in eenvoudige zinnen, terwijl de zoon van Prince Robot IV wordt geboren. De ontevreden robot-conciërge Dengo vermoordt de vrouw van Prince Robot IV, ontvoert zijn zoontje en reist naar Gardenia, waar hij het gezin ontvoert. Marko en Prince Robot IV werken samen met Yuma om ze te achtervolgen. Ondertussen werkt The Brand samen met Gwendolyn en Sophie om een elixer te verkrijgen om de verwondingen van The Will te genezen.

Wanneer het ruimteschip van de familie is geland in een bevroren deel van een planeet, ontmoet Dengo leden van The Last Revolution, een radicale anti-oorlogsgroep, die Hazel als pion willen gebruiken in hun campagne tegen Landfall and Wreath. Ondertussen worstelen Marko en Prince Robot IV om hun alliantie te behouden terwijl ze hun ontvoerde geliefden achtervolgen en hebben Alana en Yuma beiden te maken met de gevolgen van hun gebruik van de drug Fadeaway. Tegen het einde van de boog heeft Dengo zich tegen de revolutionairen gekeerd, maar wordt hij zelf gedood door Prince Robot IV, die verenigd is met zijn zoon. Marko en Alana worden herenigd, maar Hazel en Klara worden verbannen naar een Landfallian-gevangenis. The Brand, Gwendolyn en Sophie hebben het elixer verkregen, maar The Brand wordt daarbij gedood.

Alana en Marko zoeken Hazel en Klara, die opgesloten blijven in een detentiecentrum op Landfall. Upsher en Doff hervatten hun onderzoek naar het paar na het horen van de dood van The Brand. De journalisten worden geconfronteerd met The Will, die zijn vendetta tegen Prince Robot IV heeft hervat. Ondertussen gebruikt Prince Robot de naam Sir Robot en voedt hij zijn snelgroeiende zoon Squire op. Nieuwe personages die worden geïntroduceerd zijn onder meer Hazels sympathieke onderwijzer Noreen en een transgender vrouwelijke gevangene, Petrichor. De boog sluit wanneer Hazel met succes is herenigd met haar ouders en de openbaring dat Alana weer zwanger is.

Het einde speelt zich af bij de thuisbasis van Sophie, de komeet Phang. De familie dealt met de toevoeging van Petrichor aan de herenigde familie en de tweede zwangerschap van Alana. Alana krijgt vervolgens een miskraam na de gebeurtenissen op Phang. Vaughan verklaarde in een interview dat Petrichor een belangrijke rol zou blijven spelen in de ontwikkeling van Hazel en dat wat er met The Will is gebeurd, een ander subplot is dat in de boog is onderzocht.

Izabel is de geest van een tienermeisje van de planeet Cleave die is vermoord door een landmijn. Ze manifesteert zich als een roodachtige torso met haar ingewanden die onder haar T-shirt uithangen. Ze komt uit een familie van verzetsstrijders die tunnels bouwden om te ontsnappen aan mensen die Cleave binnenvielen. Ze sluit een deal met Alana om het leven van Marko te redden in ruil dat ze met ze meegenomen wordt als ze de planeet verlaten, maar om dat te doen moet ze haar ziel aan die van Hazel binden. Hoewel Alana aanvankelijk terughoudend is om dit toe te staan, geeft ze uiteindelijk toe en begint ze Izabel’s aanwezigheid al snel te waarderen, omdat ze ‘s nachts als babysitter kan optreden zodat Alana en Marko kunnen rusten. Ze heeft het vermogen om realistische illusies te creëren waarmee ze haar uiterlijk kan verhullen, hoewel deze niet werken op machines zoals de robots.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

12