Megazord

24,95

Robot uit Power Rangers

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Megazord uit Power Rangers.

Een Power Ranger kan transformeren in een superheld met behulp van een een morpher. Elke Power Ranger draagt altijd een kostuum in een eigen kleur. Het kostuum is gemaakt van spandex en altijd voorzien van een helm die het gehele gezicht bedekt. De kostuums verschijnen en verdwijnen altijd spontaan als de ranger transformeert of detransformeert. Een transformatie kan ook ongedaan worden gemaakt door een sterke aanval door de vijand. De kostuums van alle Rangers in een team zijn identiek, alleen de kleur en vorm van de helm verschilt per Ranger.

Hoewel de verschillende teams allemaal andere krachtbronnen en morphers gebruiken, hebben ze een ding gemeen: ze zijn allemaal verbonden met de Universal Morphin Grid wat de ware krachtbron is van alle rangers. De afzonderlijke Morphers en krachtbronnen zijn hier allemaal op aangesloten. Als deze verbinding wordt verbroken, verliest een ranger zijn krachten. In getransformeerde vorm beschikt een ranger over superkrachten, een grote uithoudingsvermogen en snelheid. Soms heeft een ranger ook buiten zijn getransformeerde vorm om een speciale gave. De kostuums van een ranger zijn vrijwel onverwoestbaar en bieden bescherming tegen de meeste fysieke aanvallen.

Rangers zijn vrijwel altijd gebonden aan regels. Zo mogen ze vaak hun ware identiteit niet onthullen, hun rangerkrachten niet voor persoonlijk gewin gebruiken en geen gevecht laten escaleren. Zo mogen ze alleen hun zords oproepen wanneer het echt noodzakelijk is. De wapens zijn meestal een combinatie van een zwaard met laser met daarnaast een persoonlijk wapen voor elke Ranger. Deze persoonlijke wapens kunnen ze vaak ook nog samenbrengen tot een superwapen.

Rood: een van de drie primaire kleuren. Rode rangers komen in elk seizoen voor, en zijn altijd lid van het hoofdteam. De rode ranger is meestal de teamleider en ontvangt om die reden vaak ook de sterkste wapens. De meeste rode rangers vechten met een zwaard. Sinds Power Rangers in Space krijgt de rode ranger later in het seizoen een speciaal wapen genaamd een Battlizer. De rode ranger is in principe altijd een man. De enige vrouwelijke rode rangers tot dusver waren de leider van de A-Squad Rangers uit Power Rangers S.P.D. en Lauren Shiba uit Power Rangers Samurai die de daadwerkelijke rode ranger is in die serie.

Geel: een van de drie primaire kleuren. Gele rangers komen in elk seizoen voor behalve in Power Rangers Dino Charge en Power Rangers Super Dino Charge, en zijn altijd lid van het hoofdteam. Een gele ranger kan zowel een man als een vrouw zijn, maar vrouwelijke gele rangers zijn in de meerderheid. De gele ranger heeft niet echt een specifieke rol in het team, behalve in Power Rangers: Wild Force. Gele rangers vechten meestal met een set kleine handwapens zoals dolken.

Blauw: een van de drie primaire kleuren. Blauwe rangers komen in elk seizoen voor, en zijn altijd lid van het hoofdteam. Een blauwe ranger kan zowel een man als een vrouw zijn, maar mannelijke blauwe rangers zijn in de meerderheid. Mannelijke blauwe rangers dragen over het algemeen een donkerdere tint blauw dan vrouwelijke blauwe rangers. De blauwe ranger is meestal de co-leider van het team, en een van de slimste teamleden.

Roze: Na rood, geel en blauw de meest gebruikte kleur. Een roze ranger is altijd een vrouw, en altijd lid van het hoofdteam. De roze ranger heeft vaak geen specifieke rol in een team.

Zwart: een wat minder gebruikte kleur. Meestal wisselen zwart en groen elkaar om het seizoen af. Een zwarte ranger is altijd een man. De kleur zwart kan zowel voor een ranger uit het hoofdteam, als voor een speciale ranger die later bij het team komt worden gebruikt.

Groen: een wat minder gebruikte kleur. Net als bij zwart geldt dat de groene ranger altijd een man is, en dat deze kleur zowel voor een ranger uit het hoofdteam als voor een extra ranger kan worden gebruikt.

Wit: een van de minst gebruikte kleuren. Een witte ranger kan zowel een man als een vrouw zijn. Mannelijke witte rangers zijn altijd speciale rangers die pas later bij een team komen. Zij vechten doorgaans met een zwaard. Vrouwelijke witte rangers zijn meestal lid van het hoofdteam, en dienen als vervanger van de roze ranger. Alleen Udonna uit Power Rangers: Mystic Force was een witte vrouwelijke ranger die niet bij het hoofdteam hoorde.
Overig: regelmatig komen er rangers voor die buiten de zeven hoofdkleuren vallen. Zij worden soms ook wel “zesde rangers” genoemd daar ze meestal een aanvulling vormen op het hoofdteam van vijf, maar deze term is incorrect daar een zesde teamlid ook een van bovengenoemde kleuren kan hebben. Enkele voorbeelden zijn goud, zilver en titanium.

Grootte

33 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk