Brutus

29,95

Personage uit Popeye the Sailor Man

Uitverkocht

Artikelnummer: 830395081175 Categorie: Tags: , , , , , , , , ,

Verzamelfiguur van Brutus uit Popeye the Sailor Man.

In sommige verhalen kreeg Popeye the Sailor Man “geluk” door over de kop van de Whiffle Hen te wrijven, maar tegen 1932 kreeg hij in plaats daarvan “kracht” van het eten van spinazie. Swee’Pea is Popeye‘s beschermeling in de strips, maar in de cartoons behoort hij tot Olive Oyl.

Popeye lijkt ongemanierd en ongeschoold, maar toch komt hij vaak met oplossingen voor problemen die voor de politie of de wetenschappelijke gemeenschap onoverkomelijk lijken. Hij heeft Sherlock Holmes-achtige onderzoekskracht, wetenschappelijke kennis en succesvolle diplomatieke argumenten getoond. Ook in de tekenfilms blijkt zijn pijp zeer veelzijdig. Het heeft onder andere gediend als snijbrander, straalmotor, propeller, periscoop, muziekinstrument en een fluitje waarmee hij zijn kenmerkende deuntje produceert. Popeye eet ook spinazie door zijn pijp, soms zuigt hij het blikje samen met de inhoud naar binnen. Sinds de jaren zeventig wordt Popeye zelden afgebeeld met het roken van tabak.

De heldendaden van Popeye worden ook versterkt door een paar terugkerende plotelementen. Een daarvan is de driehoeksverhouding tussen Popeye, Olive en Brutus, en Brutus zijn eindeloze pogingen om Olive van Popeye af te pakken. Een ander voorbeeld is zijn bijna heilige volharding in het overwinnen van elk obstakel om Olive te plezieren, die vaak afziet van Popeye voor Brutus.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

18 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Uitgave

2006