Linus van Pelt

14,95

Stripfiguur uit Peanuts

Uitverkocht

Funko POP! van Linus van Pelt uit Peanuts.

Peanuts begon oorspronkelijk met slechts Charlie Brown en zijn hond Snoopy (een Beagle). Later kwam ook de pianospelende Schroeder erbij, evenals de dominante en vaak valse Lucy van Pelt en haar kleine broertje Linus, Charlies beste vriend. Aanvankelijk had de reeks geen hoofdpersonage, maar uiteindelijk kreeg Charlie Brown deze rol toebedeeld.

Charlie Brown is een jonge jongen en de hoofdpersoon uit Peanuts. Hoewel hij wordt gezien als fatsoenlijk en attent, is hij ook onhandig, zeer gevoelig en er wordt gezegd dat hij lijdt aan een minderwaardigheidscomplex. Charlie Brown faalt voortdurend: hij kan nooit een balspel winnen of een vlieger bouwen. Zijn gevoel van vastberadenheid, ongeacht de zekerheid dat hij faalt, kan worden geïnterpreteerd als zelfvernietigende koppigheid of bewonderenswaardige volharding. Wanneer hij echter faalt, ervaart hij pijn en angst door zelfmedelijden. Sally Brown is de jongere zus van Charlie Brown. Ze reageert extreem negatief op school en huiswerk, heeft te maken met dogmatische memorisatie en het gehoorzamen van dubbelzinnige instructies. Ze geeft vol vertrouwen toespraken tijdens mondelinge examens en gebruikt regelmatig woordspelingen.

Snoopy is een hond die zich over het algemeen gedraagt als een echte hond die niet kan praten maar wel menselijke gedachten heeft. Hij heeft een rijke fantasie en verschillende alter ego’s zoals een goochelaar, advocaat of chirurg. Zijn karakter is een mengeling van onschuld en egoïsme; hij bezit kinderlijke vreugde, terwijl hij ook enigszins egoïstisch is. Hij heeft een arrogante toewijding aan zijn onafhankelijkheid, maar blijkt afhankelijk te zijn van mensen.

Linus en Lucy van Pelt zijn broers en zussen; Linus is de jongere broer en Lucy is de oudere zus. Lucy is bazig en eigenwijs, en wordt gebruikt om commentaar te geven over belediging en eerlijkheid, evenals sarcasme. Lucy is gemeen en dat maakt haar juist grappig. Ze treedt af en toe op als psychiater en geeft psychiatrisch advies aan andere personages uit haar “psychiatrische kraam”, een kraam die lijkt op een limonadekraam. Linus geeft meningen over onderwerpen als literatuur, kunst en theologie. Hij bezit een gevoel voor moraliteit en ethisch oordeel dat hem in staat stelt te navigeren door onderwerpen als geloof, intolerantie en depressie. Hij kan zowel heel slim als dom overkomen en heeft de neiging ideeën uit te drukken die snel worden afgewezen. Hij vindt psychologische zekerheid door aan zijn duim te zuigen en een deken vast te houden voor zijn comfort, ook wel zijn ‘veiligheidsdeken’ genoemd. Linus draagt een korte zwarte broek met een rood zwart gestreept shirt en in de linkerhand zijn dekentje.

Peppermint Patty en Marcie zijn twee meisjes die met elkaar bevriend zijn. Ze gaan naar een andere school dan Charlie Brown, aan de andere kant van de stad, en vertegenwoordigen dus een iets andere sociale kring dan de andere personages. Peppermint Patty is een tomboy die oprecht en loyaal is. Ze begrijpt dingen vaak verkeerd en worstelt op school met haar huiswerk en valt vaak in slaap in de les.

Grootte

8 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2015

Merk

Nummer

50