Aanbieding!

Tracer

14,95

Personage uit Overwatch

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993602117 Categorie: Tags: , , , ,

Actiefiguur van Tracer uit Overwatch.

Overwatch speelt zich zestig jaar af in de toekomst van een gefictionaliseerde aarde, dertig jaar na de oplossing van wat bekend staat als de ‘Omnic Crisis’. Vóór de Omnic Crisis bevond de mensheid zich in een gouden tijdperk van welvaart en technologische ontwikkeling. Mensen ontwikkelden robots met kunstmatige intelligentie genaamd “Omnics”, die werden gebruikt om economische gelijkheid te bereiken, en werden als mensen op zichzelf behandeld. De Omnic Crisis begon toen de wereldwijd geautomatiseerde ‘omnium’-faciliteiten, een reeks dodelijke, vijandige robots produceerden die de mensheid aanvielen. Bij deze crisis werd de gehele mensheid bedreigd door Omnic-robots.

Aanvankelijk reageerden individuele landen met verschillende programma’s: de Verenigde Staten ontwikkelden hun Soldier Enhancement Program om bijvoorbeeld elitejagers te produceren, terwijl Duitsland de ridderachtige kruisvaarders verzamelde. Toen de inspanningen van afzonderlijke landen de Omnics niet konden afweren, vormden de Verenigde Naties snel Overwatch, een internationale taskforce die deze afzonderlijke programma’s combineert om deze dreiging te bestrijden en de orde te herstellen.

Twee ervaren soldaten van het Soldier Enhancement Program kregen de leiding over de troepen: Gabriel Reyes en Jack Morrison. Hoewel Overwatch de robotopstand met succes onderdrukte en veel getalenteerde personen naar de voorgrond bracht, ontwikkelde zich een breuk tussen Reyes en Morrison. Morrison werd de leider van Overwatch terwijl Reyes de leiding kreeg over Blackwatch, de geheime afdeling van Overwatch, die terroristische organisaties zoals Talon en Null Sector bestrijdt. Talon is een groep die lijkt te proberen een tweede Omnic Crisis te starten, en Null Sector bestaat uit een groep Omnics die in opstand kwamen tegen de samenleving die Omnics vervolgde na de eerste crisis.

Overwatch handhaafde gedurende tientallen jaren de vrede over de hele wereld in wat de “Overwatch Generation” werd genoemd naarmate het team meer leden kreeg, maar de kloof tussen Morrison en Reyes nam toe. Bij Overwatch werden verschillende beschuldigingen van wangedrag en mislukkingen geuit, wat leidde tot een publieke verontwaardiging tegen de organisatie en onderlinge strijd tussen haar leden, wat de VN ertoe aanzette de situatie te onderzoeken. Tijdens dit onderzoek vernietigde een explosie het hoofdkantoor van Overwatch in Zwitserland, waarbij onder meer Morrison en Reyes zouden worden gedood. De VN keurden de Petras Act goed, die Overwatch ontmantelde en elke activiteit van het type Overwatch verbood.

Overwatch speelt zich zes jaar na de Petras-wet af; zonder Overwatch zijn bedrijven begonnen de macht over te nemen waardoor er rellen in delen van de wereld zijn uitgebroken en er tekenen zijn van een tweede Omnic-crisis in Rusland. Een voormalig lid van Overwatch, de intelligente gorilla Winston, besluit om Overwatch opnieuw te hervormen om de vrede ondanks de Petras Act opnieuw te beschermen, waarbij de teamleden oude vrienden rekruteren en nieuwe bondgenoten krijgen in hun strijd. Zo wordt ook onthuld dat Reyes en Morrison niet zijn omgekomen bij de explosie, die in feite het resultaat was van een gevecht tussen hen. Morrison werd een gemaskerde burgerwacht die bekend staat als “Soldier 76” en probeert de redenen te achterhalen waarom Overwatch werd afgesloten; terwijl Reyes zich bij Talon voegde en “Reaper” werd, een terrorist vermomd als Death.

Overwatch kent oorspronkelijk 21 personages, heroes genaamd. Deze zijn onderverdeeld in drie verschillende klassen: damage, tank en support. Tot nu toe zijn er nog tien heroes toegevoegd: Ana, Ashe, Sombra, Orisa, Doomfist, Moira, Brigitte, Wrecking Ball, Baptiste en Sigma. Daardoor zijn er 31 heroes. Vroeger vielen alle heroes in vier verschillende klassen: offense, defense, tank en support; later zijn defense en offense samengevoegd tot een nieuwe klasse onder de naam damage.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk