Marco

34,95

Personage uit One Piece

Uitverkocht

Artikelnummer: 0819996101611 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Marco uit One Piece.

De wereld van One Piece bestaat uit meerdere rassen waaronder mensen, zeemeermannen, zeemeerminnen, vismensen en reuzen. De wereld is verdeeld in twee oceanen die verdeeld worden door een grote lange reeks van bergen, genaamd de Red Line, dat tevens het enige continent van de wereld is. De Grand Line, een zee die haaks loopt op de Red Line, verdeelt de oceaan in nog eens vier zeeën, te weten North Blue, East Blue, West Blue en South Blue. Om de Grand Line heen zijn twee gebieden genaamd Calm Belts. Deze gebieden worden bewoond door zogenaamde neptunians, ook wel zeekoningen genoemd. Door deze wezens is het erg lastig om de Grand line te bereiken. Terwijl het voor de marine mogelijk is om op schepen met zogenaamde sea-prism stones de Calm Belts te bevaren, zijn de schepen die geen sea-prism stone hebben genoodzaakt om het kanalensysteem van Reverse Mountain te gebruiken. Water van alle vier de zeeën stroomt hier de berg op om boven samen te voegen en weer via een vijfde kanaal naar beneden te stromen in het eerste deel van de Grand Line. Het tweede deel van de Grand Line wordt ook wel de New World genoemd.

Het verhaal begint met de executie van Gol D. Roger, een man die bekendstaat als de koning van de piraten. Net voor zijn dood vertelt Roger dat zijn verborgen schat, de One Piece, beschikbaar is voor de eerste die hem vindt, waardoor de Great Pirate Era begint. Hierdoor gaan veel piraten naar de Grand Line om zijn verborgen schat te vinden. 22 jaar zijn voorbijgegaan na de executie van Roger. Een jongeman genaamd Monkey D. Luffy, geïnspireerd door zijn idool en piraat “Red Haired” Shanks, gaat op een reis vanuit de East Blue om de One Piece te vinden en zichzelf uit te roepen als koning van de piraten. Terwijl hij probeert zijn eigen bemanning te vinden, genaamd the Strawhat Pirates, redt hij een zwaardvechter genaamd Roronoa Zoro waar hij bevriend mee raakt en in zijn bemanning opneemt. Later wordt Luffy nog vergezeld door Nami, een navigator en een dief, Usopp, een scherpschutter en een grote leugenaar en Sanji, een charmante chef. Met deze bemanning krijgt Luffy de beschikking over een schip genaamd The Going Merry en krijgen ze vele confrontaties met andere piraten waaronder: Buggy the Clown, Captain Kuro en Don Krieg. Als Luffy een voormalig piraat genaamd Arlong verslaat, komt Nami officieel bij de bemanning en krijgt Luffy een geldbedrag op zijn hoofd door de marine. Terwijl de bemanning aan wal ligt op Drum Island, komt Tony Tony Chopper, een dokter en rendierachtig persoon die een Zoan-vrucht opheeft, ook bij de bemanning en samen gaan ze op zoek naar de One Piece.

Monkey D. Luffy is het hoofdpersonage van de One Piece-serie. Toen hij 7 was probeerde hij bij de piratenbende van de “Red Haired” Shanks te komen. Hij werd afgewezen en vernederd, waarna hij de schat van de piraten opat. Dit was de Paramecia-type duivelsvrucht Gom Gom vrucht waardoor zijn lichaam de eigenschappen van rubber kreeg. Nadat Shanks een arm verloor toen hij Luffy probeerde te redden, wilde Luffy niet meer bij de Shanks komen. Hij wil nu zijn eigen piratenbende oprichten en de koning van de piraten worden. Tien jaar later richt hij zijn eigen bende op genaamd “The Strawhat pirates” genoemd naar de strohoed die hij van Shanks heeft gekregen. Met zijn crew gaat hij richting de Grand Line en wordt al snel bekend als “Straw Hat Luffy”.

Nadat Nami, toen ze nog een kind was, haar moeder vermoord zag worden door de beruchte Arlong, wiens piratenbende het eiland waar Nami op woont bezet houdt en van de inwoners steelt, sloot ze een deal met Arlong. Ook al was Nami nog een kind, ze was één erg begaafde navigator die ervan droomde om een complete map van de wereld te hebben en besluit daarom lid te worden van de bende van Arlong. Met als uiteindelijke doel dat ze de vrijheid van haar dorp kan kopen. Ze groeit op als één piraten hatende piraat en ze ondertussen mappen maakt en schatten van andere piraten steelt, wordt Nami een uitstekende inbreker, zakkenrolster en navigator met één gave om het weer te voorspellen. Nadat Arlong haar verraad en zijn bende wordt verslagen door de Staw Hat Pirates, voegt ze zich toe bij de bemanning van Luffy om hier alsnog haar dromen te achtervolgen. Tijdens haar reizen wordt ze berucht als “Cat Burglar” Nami.

Tijdens zijn jeugd wordt Usopp verlaten door zijn vader Yasopp, die vertrekt om bij de Red-Haired Pirates te gaan. Als later zijn moeder Bachina ziek wordt, begint Usopp grootse verhalen te vertellen over hoe zijn vader terug zal komen en hem mee zal nemen op grote avonturen op zee. Zelfs als zijn moeder overlijdt, geeft hij zijn vader nooit de schuld omdat zijn vader hen heeft verlaten. Hij stelt zichzelf ten doel om een geweldige piraat te worden ondanks zijn angstige karakter. In gevechten gebruikt hij een katapult waarmee hij verschillende soorten ammunitie met geweldige precisie kan afvuren. Later gaat hij ook wel door het leven als zijn alter-ego “Sogeking”, the King of Snipers een held met een rode cape en een gouden masker.

Grootte

21 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk