Twilight Sparkle

7,50

Pony uit My Little Pony

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Twilight Sparkle uit My Little Pony.

De serie van My Little Pony begint met een eenhoorn genaamd Twilight Sparkle, een student van prinses Celestia van Equestria. Nadat ze ziet hoe haar student zich alleen maar bezighoudt met boeken, stuurt prinses Celestia haar naar Ponyville met de opdracht een paar vrienden te maken. Twilight Sparkle, samen met haar assistent, een babydraak genaamd Spike, raakt bevriend met de pony’s Pinkie Pie, Applejack, Rainbow Dash, Rarity en Fluttershy. Samen beleven ze avonturen binnen en buiten de stad en lossen ze diverse problemen op.

Het hoofdpersonage is Twilight Sparkle, een eenhoorn met een lichtpaarse vacht, indigo manen en een staart met roze en paarse highlights. Ze is prinses Celestia’s favoriete student, en aan het begin van de serie vindt ze het vergaren van kennis belangrijker dan sociaal contact met anderen. Ze heeft een uil genaamd Uilebuil als huisdier. Haar Element der Harmonie is magie.

Applejack is een aardpony met een oranje vacht, blonde manen en staart en een Texaans accent. Ze is vlijtig, betrouwbaar en nuchter maar kan ook ontzettend koppig zijn en houdt problemen vaak voor zichzelf. Ze woont en werkt op een appelboomgaard genaamd ‘Zoete appelgaard’ en komt uit een grote familie die verspreid is over heel Equestria, met pony’s die namen hebben die allemaal gerelateerd zijn aan appels. Applejack heeft een Border Collie genaamd Winona als huisdier. Haar Element der Harmonie is eerlijkheid.

Fluttershy is een pegasuspony met een geel-cremekleurige vacht en roze manen en staart. Ze is een zorgzame en kalme pony en ze is vaak erg verlegen rondom anderen. Over het algemeen praat ze heel erg zacht. Ze houdt van dieren en werkt als dierenverzorger in en rondom Ponyville, en vaak worden er allerlei soorten dieren in haar huis gezien die van hun ziekte komen aansterken. Ze heeft het witte konijn Angel als huisdier, dat erg bazig is en Fluttershy vaak dwingt assertief te zijn als ze dit eigenlijk niet wil. Haar Element der Harmonie is vriendelijkheid.

Pinkie Pie is een aardpony met een roze vacht en magenta manen en staart. Ze werkt als bakker bij de Zoetekauw. Ze is een obsessieve feestjesplanner, die altijd vrolijk is, veel praat en een beetje luchthoofdig is. Ze houdt ervan om te zingen en om grappen uit te halen met andere pony’s. Pinkie Pie beschikt vaak over eigenaardige vaardigheden, zoals rennen met een snelheid die gelijk is aan die van Rainbow Dash, opduiken op de meest onverwachte plekken en rampen voorspellen aan de hand van stuiptrekkingen van haar ledematen en staart. Ze doorbreekt soms de vierde wand. Pinkie Pies huisdier is een baby-alligator genaamd Gummy. Haar Element der Harmonie is lachen.

Rarity is een eenhoorn met een witte vacht en paarse manen en staart. Ze is stijlvol en mooi, heeft een grote interesse in mode, en wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Rarity wil graag gezien worden als een dame, iets wat haar soms in conflict brengt met haar afkomst. Ze heeft de neiging dramatisch te doen als het niet goed met haar gaat. Ze heeft een modezaak genaamd Carousel Boutique en droomt ervan een groot modeontwerpster te worden. Rarity heeft een kat genaamd Opalescense en een zusje, Sweetie Belle. Haar Element der Harmonie is vrijgevigheid.

Rainbow Dash is een pegasus met een hemelblauwe vacht en regenboog gestreepte manen en staart. Ze is dapper, maar ook ondeugend en trots en een beetje ongevoelig naar anderen. Ze is sportief aangelegd en wil graag winnen, vooral als het om wedstrijden gaat waarin ze haar enorme vliegsnelheid kan laten zien. Ze werkt bij het Ponyville weerteam waar ze onder andere de wolken weghaalt, maar ze droomt ervan ooit lid te mogen worden van het vliegstuntteam De Wonderbolts dat beroemd is in heel Equestria. Ze is de laatste pony van de zes die een huisdier krijgt, een schildpad genaamd Tank. Ze is de enige pegasus die de Sonic Rainboom kan uitvoeren. Haar Element der Harmonie is loyaliteit.

Spike is Twilight Sparkle’s babydraak. Hij is haar persoonlijke assistent en koerier, en hij is essentieel voor de communicatie tussen Twilight en prinses Celestia. Hij verstuurt Twilights brieven naar prinses Celestia door ze te verbranden met magisch vuur, en Twilight kan brieven ontvangen doordat hij ze opboert. Hij is vaak sarcastisch, koppig en lacht om andermans leed, maar is ook loyaal naar Twilight en de anderen. Hij heeft een oogje op Rarity, en doet er alles voor om haar aandacht te krijgen.

Grootte

8 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur

Merk