Momo Yaoyorozu

17,50

Superheld uit My Hero Academia

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698429351 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Momo Yaoyorozu uit My Hero Academia.

My Hero Academia speelt zich af in een wereld waar het grootste deel van de menselijke bevolking het vermogen heeft om superkrachten te ontwikkelen, genaamd “Quirks”, die voorkomen bij kinderen jonger dan vier jaar. Naar schatting heeft ongeveer 80% van de wereldbevolking superkrachten. Er zijn oneindig veel verschillende krachten en het is uiterst onwaarschijnlijk dat er twee mensen met exact dezelfde macht zijn, tenzij ze nauw verwant zijn. Deze specifieke vaardigheden hebben de ontwikkeling van een nieuwe categorie mensen mogelijk gemaakt die helden worden genoemd en het opnemen tegen de kwaadaardig gestemde individuen die de krachten gebruiken voor egoïstische en criminele doeleinden, algemeen bekend als schurken. Bovendien worden helden die ervoor kiezen om het als werk uit te oefenen, erkend als professionele helden. Deze helden moeten zich dan ook registreren als professionele held, anders wordt het vrijwillig gebruik van zijn of haar kracht in het openbaar als een misdaad beschouwd, behalve in uitzonderlijke gevallen.

De superkrachten zijn verdeeld in drie categorieën:
Emitter-type Quirk wordt het meest gebruikt, wat het vermogen geeft om substanties te produceren en af te geven of de materialen binnen bepaalde grenzen te veranderen. Dit type Quirk moet bewust worden gebruikt en soms goede concentratievaardigheden, vooral voor langdurig gebruik.

Transformatie type Quirk stelt de gebruiker in staat zijn lichaam of een deel ervan tijdelijk te transformeren om fysieke verbetering of aanvullende vaardigheden te verkrijgen. Op enkele uitzonderingen na hebben de wijzigingen als gevolg van dit type Quirk alleen gevolgen voor de gebruikers zelf.

Mutant type Qurik blijft altijd passief actief, waarbij het de functies en capaciteiten van een organisme versterkt of verandert. Het veroorzaakt daarom bij de drager veel grotere lichamelijke mutaties dan bij andere typen, waardoor dragers van dit type Quirk gemakkelijk herkenbaar zijn. Het beheersen van de controle over deze vaardigheden vereist training en de resulterende mutaties kunnen echter problemen of ongemak voor gebruikers veroorzaken.

Alles wat met deze krachten te maken heeft, inclusief de biologische veranderingen en mechanismen waardoor ze kunnen functioneren en de aspecten die nog onbekend zijn, wordt samengevat met de uitdrukking “Quirk Factor”. Na de eerste manifestatie van een Quirk is het ook mogelijk dat de Quirk een “Awakening” ondergaat en evolueert. Dit leidt Quirk ertoe nieuwe vaardigheden te verwerven die voorheen niet mogelijk waren. De “Quirk Singularity”-theorie is een populaire gedachtegang die suggereert dat Quirks zich zal blijven vermengen en in kracht en complexiteit zal groeien met elke nieuwe generatie, totdat ze zich ontwikkelen tot een punt waarop niemand ze meer zal kunnen beheersen.

Izuku Midoriya droomde er altijd al van om een superheld te worden ondanks dat hij gepest werd door zijn gewelddadige jeugdvriend Katsuki Bakugo omdat hij geen superkracht heeft gekregen. Beide jongeren kijken op naar All Might, een van ’s werelds grootste superhelden. Ze ontmoeten All Might en komen erachter dat de held een blessure heeft hij voor het publiek verborgen hield.

All Might onthult ook de oorsprong van zijn superkrachten en geeft het door aan Izuku nadat hij erachter komt hoe gemotiveerd Izuku is. Izuku gaat vervolgens naar de U.A. High School voor aankomende superhelden samen met Bakugo en de vrienden die ze maken in klas 1-A. Daar ontmoet hij zijn aartsvijand Tomura Shigaraki die het doel heeft om de huidige samenleving en haar helden te vernietigen.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

605