Sulley

17,50

Monster uit Monsters en co.

Uitverkocht

Artikelnummer: 0887961880625 Categorie: Tags: , , , ,

Speelgoed figuur van Sulley uit Monsters en co..

Monsters en co. begint in een andere wereld, die geheel bevolkt wordt door monsters. Centraal in deze wereld staat de fabriek Monsters en co., waar energie wordt opgewekt om alles in de monsterwereld draaiende te houden. Deze energie wordt verkregen uit de angstkreten van kinderen. De werknemers van het bedrijf hebben tot doel kinderen bang te maken om zo deze angstkreten te verzamelen. Hiertoe reizen ze via speciale deuren naar de slaapkamers van kinderen. De monsters beschouwen dit werk zelf als zeer gevaarlijk, daar ze van mening zijn dat kinderen een gevaar voor hen vormen. Daarom wordt elk contact met kinderen zo veel mogelijk vermeden. Een speciale eenheid, de Child Detection Agency (CDA), houdt streng toezicht op alle deuren. Het gaat echter niet goed met het bedrijf want veel kinderen zijn tegenwoordig niet zo snel meer bang te maken. De CEO van Monsters en co., Henry J. Waternoose, heeft dan ook steeds meer moeite de fabriek draaiende te houden.

De beste medewerker van het bedrijf is Sulley, een groot harig monster. Op een dag volgt een klein meisje hem per ongeluk naar de monsterwereld. Voor hij haar kan terugsturen, wordt de deur naar haar kamer terug naar de opslagruimte gestuurd. Sulley is nu gedwongen haar verborgen te houden. Hij doet dit met behulp van zijn vriend en collega Mike Wazowski. De twee ontdekken al snel dat alle verhalen over dat kinderen giftig zouden zijn niet op waarheid berusten. De twee geven het meisje de naam “Boo”, en proberen een manier te vinden om haar terug te sturen naar huis. Tot die tijd vermommen ze haar als een monster.

Sulley en Mike worden tegengewerkt door Randall Boggs, een monster dat al lange tijd probeert de beste werknemer van Monsters en co. te worden. Mike en Sulley ontdekken een plan van Boggs om kinderen te ontvoeren naar de monsterwereld in de hoop zo de energieproductie weer op te schroeven. Ze vertellen dit aan Waternoose, maar die blijkt ook in het complot te zitten. Hij laat Mike en Sulley verbannen naar de mensenwereld om te voorkomen dat ze zijn plan onthullen, en neemt Boo gevangen.

De twee belanden in de Himalaya, maar kunnen met behulp van een yeti terugkeren naar de monsterwereld. Ze redden Boo, en haasten zich naar de opslagruimte van alle deuren. Daar vindt een wilde achtervolging plaats tussen Mike, Boo, Sulley en Boggs. Uiteindelijk kan Sulley Boggs overmeesteren, en stuurt hem door een deur naar een caravan in een moeras. Vervolgens vernietigt hij de deur zodat Boggs niet kan terugkeren. Daarna confronteert Sulley Waterreus, en zorgt ervoor dat hij zijn plan voor het ontvoeren van kinderen hardop opbiecht. Hij wordt gearresteerd door de CDA. Nadien brengt Sulley Boo terug naar huis, waarna de CDA de deur naar Boo’s kamer laat vernietigen.

Sulley en Mike nemen de leiding over Monsters en co. over, en laten het bedrijf een heel nieuwe richting inslaan. In plaats van kinderen bang te maken, moeten monsters hen voortaan vermaken. De twee hebben namelijk ontdekt dat gelach meer energie oplevert dan een angstkreet. Op een dag onthult Mike aan Sulley dat hij in het geheim de deur naar Boo’s kamer heeft gerepareerd. Op het eind keert Sulley terug naar Boo’s kamer.

Het verhaal van Monsters University draait om het studentenleven van Mike en Sulley. Het verhaal start terwijl Mike nog een klein monster is en met zijn klas een bezoek brengt aan het bedrijf Monsters en co. Mike loopt stiekem weg tijdens het bezoek en loopt samen met een schrikker in een van de deuren naar de mensenwereld. Alles loopt goed af want de schrikker had niet eens door dat hij aanwezig was in de kamer en geeft hem als beloning zijn pet van Monsters University en zegt dat de Monsters University de beste school is die er is voor schrikkers.

Enkele jaren later kan hij eindelijk naar de monster universiteit gaan waar hij niet de populairste blijkt te zijn en hij helemaal niet eng is volgens de andere monsters waaronder James P. Sullivan. Tijdens het midden van het schooljaar wordt er een schriktest gehouden. Wie niet slaagt moet onmiddellijk de richting verlaten. Mike gaat de strijd aan met Sulley die beweert dat hij helemaal niet eng is. Mike haalt de beste punten en boekt vooruitgang, Sulley, die in het begin van het schooljaar de beste van de klas was omdat hij een Sullivan is, daarentegen niet omdat hij niet studeert tijdens het jaar.

Uiteindelijk wordt Sulley voor de schriktest uit het groepje waarin hij zat gezet en wordt hij vervangen door Mike’s kamergenoot Randall. Voor de test laten Mike en Sulley tijdens een discussie de schrikfles van schooldirectrice Dr. Abigail vallen. Dr. Abigail maakt Mike duidelijk dat hij niet goed genoeg is om een schrikker te worden en verwijt Sulley dat hij lui is. Ze moeten nog voor de schriktest de richting verlaten en moeten zakken naar een veel saaiere richting over de schrikflessen.

Grootte

18 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Merk