Thor

19,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993677788 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Thor Blast Gear uit Marvel Universe.

Thor is de zoon van de Asgardiaanse oppergod Odin en de godin Gaea. Toen hij nog een tiener was, was Thor erg arrogant en zelfverzekerd. Odin besloot dat zijn zoon wat menselijkheid moest leren en plaatste hem zonder herinneringen aan zijn oude leven als een god in het lichaam van de gedeeltelijk verlamde medische student Donald Blake. Zo leefde Thor een tijdlang als mens onder de gedachte dat hij Donald Blake was. Uiteindelijk ontdekte Blake Thors Donderhamer en leerde hoe hij hiermee tijdelijk kon veranderen in de Noordse dondergod. Na deze ontdekking werd hij een superheld.

In een alternatieve verhaallijn vond de kreupele verpleger Donald Blake, toen hij op de vlucht was voor buitenaardse wezens die op aarde geland waren, in een grot de hamer Mjólnir. Door met de staf op de grond te slaan kon hij naar wens veranderen in Thor, en weer terug naar Donald Blake. In de gedaante van Thor wist Donald Blake de buitenaardse wezens te verslaan.

Jaren later, toen Odin tevreden was over Thors verbeteringen qua persoonlijkheid, verbrak hij de spreuk, waarna Thor niet langer aan Donald Blake was gebonden. Hierna nam Thor een nieuw alter ego aan: Jake Olsen; dit was geen andere persoonlijkheid, maar een schuilnaamt. Nog later, toen Thor Loki schijnbaar had gedood, werd hij opnieuw door Odin voor straf met een mens verbonden, namelijk Eric Masterson. Toen de twee weer gescheiden werden, ging Masterson zijn eigen weg als de superheld Thunderstrike.

Thor is een prins en de sterkste van de Asgardianen, hij is nobel, arrogant en zelfverzekerd. Thor staat erom bekend vaak op te scheppen tijdens een gevecht en gebruikt dit als een manier om zowel zijn moraal hoog te houden als om vijanden ervan te overtuigen dat ze beter op kunnen geven. Buiten gevechten om is Thor een eervol en loyaal individu tegenover zijn kameraden, zowel onsterfelijke als sterfelijke.

Omdat Thor de zoon is van de godin Gaea heeft hij een natuurlijke verwantschap met de Aarde en voelt zich geroepen de stervelingen die de planeet bewonen te beschermen. In zijn tijd op Aarde heeft Thor al veel gevechten geleverd met superschurken, monsters, kosmische wezens en andere goden. Vooral zijn geadopteerde broer Loki is een steeds terugkerende vijand. In een poging Thor te verslaan gebruikte Loki de Hulk als onwetende helper. Dit resulteerde echter in het ontstaan van de superheldengroep The Avengers waarvan Thor een van de oprichters is.

Grootte

30 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk