Thanos

39,95

Superschurk uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993552313 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Thanos uit Marvel Universe.

Thanos behoort tot de Eternals, een ras van supermensen dat door de goddelijke Celestials werd gecreëerd. De Eternals hebben hun thuisbasis op Titan, de maan rond Saturnus. Door een latent gen lijkt Thanos echter sterk op de monsterlijke Deviants, een aan de Eternals verwant ras. Hij heeft van jongs af aan een obsessie met de dood, die versterkt wordt door zijn liefde voor Mistress Death, de personificatie van de dood in het Marvel universum. Hij is een nihilist, en is er altijd op uit om zijn macht te vergroten. Zo heeft hij in de loop der jaren onder andere de Kosmische Kubus en de Infinity Stones bemachtigd. Zijn bijnaam is ‘The Mad Titan’.

Thanos is geboren op Titan en hij is de zoon van Mentor, de leider van de Eternals. Hij heeft één broer, Eros, die later de Avenger Starfox zal worden. Zijn moeder Sui-San probeert hem te doden in de wieg vanwege zijn monsterlijk uiterlijk. Daardoor wordt hij uiteindelijk kil en afstandelijk. Al snel blijkt dat hij superintelligent is, en hij start uit nieuwsgierigheid met het experimenteren op dieren. Hij heeft als tiener een fictief vriendinnetje die later Mistress Death blijkt te zijn. Zij stuurt en manipuleert Thanos, omdat ze in hem haar toekomstige ‘avatar van de dood’ ziet. Hij heeft een talent voor wetenschappen, maar na enkele dodelijke experimenten op medestudenten en de moord op zijn moeder moet hij vluchten. Hij sluit zich aan bij een bende ruimtepiraten en maakt in die periode een hoop kinderen bij verschillende partners.

Al snel wordt Thanos de leider van de piraten, maar hij haalt zich de woede van Mistress Death op zijn hals als ze het bestaan van zijn kinderen ontdekt. Het kan volgens haar niet dat haar “avatar van de dood” nieuw leven creëert. Thanos krijgt van haar de opdracht al zijn kinderen te doden. Nadat hij zijn nageslacht heeft gedood, keert hij terug naar Titan met een gigantisch piratenleger. Hij vernietigt Titan bijna volledig en hij vermoordt iedereen die aanwezig is.

Thanos is net als alle andere Eternals bovenmenselijk sterk, en hij heeft zijn kracht via cybernetische versterkingen en mystieke rituelen nog verder vergroot. Daarnaast beschikt hij over een enorm uithoudingsvermogen en is hij vrijwel onkwetsbaar. Hij kan grote hoeveelheden kosmische energie absorberen en weer afvuren, en hij beschikt over telepathie en telekinese. Thanos heeft grote kennis van vrijwel elke bestaande technologie, en hij is een expert in teleportatie en het reizen tussen dimensies. Bovendien is hij een meesterlijk strateeg en manipulator.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Grootte

29 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk