Taskmaster

14,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698478151 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Taskmaster uit Marvel Universe.

The Avengers ontstonden toen Loki, de Asgardiaanse god van chaos en onheil, wraak wilde nemen op zijn stiefbroer Thor. Hij gebruikte de Hulk om dit te bereiken. Om Thor naar de Hulk toe te lokken, liet Loki een valse kreet om hulp rondgaan, waar Thor op reageerde. Waar Loki echter geen rekening mee hield, was dat andere helden hier ook op af kwamen: Ant Man, Wasp en Iron Man. De vier, uiteindelijk geholpen door de Hulk, wisten Loki te verslaan, waarna Ant-Man voorstelde om voortaan gezamenlijk tegen het kwaad te vechten. Wasp bedacht vervolgens de naam Avengers.

Vrijwel direct veranderde de samenstelling van het team. Ant-Man werd Giant-Man. De Hulk realiseerde dat de andere leden bang waren voor zijn onstabiele persoonlijkheid en verliet het team. In een poging de Hulk in het team te houden raakten de Avengers in een gevecht verwikkeld met Namor the Sub-Mariner, wat vervolgens leidde tot een van de grootste mijlpalen in de geschiedenis van de Avengers: de terugkeer van Captain America. Hij nam al snel de leiding over het team op zich. Hij werd zelfs tot een van de oprichters van de Avengers gerekend, in plaats van de Hulk.

In 2004 werden de Avengers opgeheven nadat hun hoofdkwartier was verwoest en ze zowel de sponsoring van Stark als de autorisatie van de Verenigde Naties verloren. Superschurk Electro bevrijdde enkele supercriminelen uit de SHIELD-gevangenis. Spider-Woman, Daredevil en Luke Cage, die al aanwezig waren bij de gevangenis, werden geholpen door Captain America, Iron Man, Spider-Man en Sentry en samen wisten ze de opstand die in de gevangenis ontstond de kop in te drukken. Volgens Captain America had het lot hen bij elkaar had gebracht, net zoals de originele Avengers. Op Daredevil na gingen ze allen akkoord met het voorstel om de nieuwe Avengers te vormen. Daredevils plaats werd ingenomen door Wolverine. Hun nieuwe hoofdkwartier werd Stark Tower, wederom beschikbaar gesteld door Tony Stark.

Gedurende de Civil Wars viel ook deze Avengers-groep uit elkaar vanwege onenigheid over de nieuwe registratiewet voor supermensen. Vanaf dat moment waren er twee Avengers-teams actief: de New Avengers en de Mighty Avengers. De New Avengers zijn voor een groot deel leden die in 2004 lid werden van de Avengers. De Mighty Avengers bestaan geheel uit helden die zich geregistreerd hebben.

In tegenstelling tot andere superheldenteams in het Marvel-universum, kregen de Avengers officiële erkenning van de overheid al vanaf het begin en voor het grootste deel van hun loopbaan werd hun autoriteit wereldwijd erkend. Het hoofddoel van de Avengers was vijanden te bevechten die geen enkele superheld alleen aan zou kunnen. Om die reden bestond het team uit zeer verschillende personages, waaronder zelfs voormalige superschurken. Dit heeft echter weleens tot onenigheid binnen het team geleid.

West Coast Avengers was een aparte groep Avengers die, zoals hun naam al aanduid, gevestigd waren aan de westkust van de Verenigde Staten. Dit team debuteerde in 1984. Leden van dit team waren onder andere Vision, Iron Man, Moon Knight, Scarlet Witch, Mockingbird, U.S. Agent en Machine Man. Na de gebeurtenissen in Genosha werd een bijeenkomst georganiseerd om de toekomst van dit team te bespreken. Hierbij werd besloten om beide Avengers-teams weer samen te voegen tot één team.

Gedurende de Civil Wars verzamelde Captain America een groep helden die zich weigerden te registreren onder de nieuwe registratiewet voor supermensen. Deze groep bleef, hoewel ze niet geregistreerd waren, toch de misdaad bevechten. De pers noemde deze groep de Secret Avengers.

Avengers Next ook bekend als A-Next is een nieuw Avengers-team dat in een alternatieve toekomst bekend als de MC2 universum werd samengesteld.

Young Avengers bestaat uit een groep tieners die allen connecties hebben met andere Avengers. Zoals Wiccan en Speed (zoons van Scarlet Witch en de originele Vision), Hawkeye (Kate Bishop) met niet alleen dezelfde codenaam als de originele Hawkeye, maar ook vergelijkbare kleding en wapens, de originele Vision, Patriot (kleinzoon van de ‘zwarte’ Captain America), Stature (dochter van de tweede Ant-Man) en Hulkling (zoon van Captain Marvel en prinses Annelle van de Skrulls). Zij werden voor het eerst samengebracht door Iron Lad, een jongere versie van Kang the Conqueror, die zijn oudere zelf tegen wilde houden door een team van jonge superhelden te maken.

Dark Avengers is een team van superschurken, samengesteld door Norman Osborne.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

632