Venom

14,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 4006333068836 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Venom uit Marvel Universe.

Tijdens het verkennen van de ruimte voor nieuwe bewoonbare werelden, ontdekt een ruimteschip van de Corporation Life Foundation een komeet bedekt met symbiotische levensvormen. Het ruimteschip keert terug naar de aarde met vier monsters waarvan één ontsnapt en ervoor zorgt dat het schip in Maleisië neerstort. De Life Foundation herstelt de andere drie en vervoert ze naar hun onderzoeksfaciliteit in San Francisco, waar ze ontdekken dat de symbionten niet kunnen overleven zonder zuurstof-ademende gastheren, die de symbiose vaak dodelijk afwijzen. Onderzoeksjournalist Eddie Brock leest over deze menselijke proeven in een geheim document van zijn verloofde Anne Weying, een advocaat die een rechtszaak voorbereidt voor de Life Foundation. Brock confronteert Carlton Drake, CEO van Life Foundation, met de proeven, waardoor zowel Brock als Weying hun baan verliezen. Wien beëindigt daarom hun relatie.

Zes maanden later zijn Drake’s symbioseprocessen dichter bij succes, hoewel een van zijn symbioten sterft door onzorgvuldigheid. Brock wordt benaderd door Dora Skirth, een van Drake’s wetenschappers die het niet eens is met zijn methoden en hem wil ontmaskeren. Ze helpt Brock de onderzoeksfaciliteit binnen te dringen om naar bewijs te zoeken, en hij leert dat een kennis van hem, een dakloze vrouw genaamd Maria, een van de proefpersonen is. Brock probeert Maria te redden, maar de symbiont die haar bezit, wordt naar zijn lichaam overgebracht zonder dat hij het beseft, waardoor ze dood blijft. Brock ontsnapt en begint al snel vreemde symptomen te vertonen. Hij vraagt Weying om hulp en haar nieuwe vriend, Dr. Dan Lewis, ontdekt de symbiont tijdens onderzoeken van Brock. Drake stelt Skirth bloot aan de overgebleven symbiont en doodt beide. Dit laat de symbiont in Brock achter als het enige bekende overgebleven exemplaar.

Drake stuurt huurlingen om de symbiont van Brock op te halen, maar het manifesteert zich rond zijn lichaam als een monsterlijk wezen dat de aanvallers bestrijdt. Later stelt het zichzelf voor aan Brock als Venom, en legt uit dat de komeet op zoek is naar planeten waar de symbionten de bewoners kunnen bezitten en verslinden. Brock breekt in op zijn oude werkplek om Drake’s misdaden te bewijzen, maar wordt omringd door SWAT en wordt gedwongen te transformeren om te ontsnappen. Weying is getuige van deze transformatie en neemt Brock terug naar het kantoor van Lewis, waar ze uitleggen dat door de symbiont de interne organen van Brock langzaam aan het rotten zijn. Brock merkt op dat de symbiont twee zwakke punten heeft: hoge geluiden en vuur. Hoewel Venom beweert dat orgaanschade kan worden voorkomen, gebruikt Weying een MRI-machine om Brock te helpen met het scheiden van de symbiont. Brock wordt vervolgens gevangen genomen door de mannen van Drake.

Ondertussen maakt de vierde symbiot, Riot, zijn weg van Maleisië naar San Francisco door van lichaam naar lichaam te springen. Het verbindt zich met Drake, die ermee instemt om Riot in een Life Foundation-ruimtescjip te nemen om de rest van de symbioten te verzamelen en naar de aarde te brengen. Wanneer Brock en Venom weer een band krijgen, zegt Venom dat hij ervan overtuigd is om de aarde te beschermen tegen zijn soort door de interacties met Brock, en het duo probeert Riot en Drake te stoppen met de hulp van Weying. Venom beschadigt het ruimteschip terwijl deze opstijgt, waardoor deze explodeert en zowel Riot als Drake doodt. Weying gelooft dat Brock hierna niet langer aan Venom gebonden is en dat Venom ook stierf tijdens de explosie. Ze blijven echter in het geheim verbonden en wil San Francisco beschermen door criminelen te vermoorden.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk