Miles Morales

27,50

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Miles Morales uit Marvel Universe.

Miles Gonzalez Morales is een superheld en geesteskind van Brian Michael Bendis en Sara Pichelli. Miles Morales werd de tweede Spider-Man die verscheen in Ultimate Marvel, na de dood van Peter Parker. Morales is geboren en getogen in Brooklyn, New York City, de toen 13-jarige zoon van een Afro-Amerikaanse vader en een Puerto Ricaanse moeder. Hij wordt beschreven als een intelligente nerd met een aanleg voor wetenschap, vergelijkbaar met zijn voorganger, Peter Parker.

Gebeten door een iets andere genetisch gemanipuleerde spin dan degene die Peter Parker bovenmenselijke krachten heeft verleend, bezit Miles Morales dezelfde vaardigheden als de originele Spider-Man, waaronder verbeterde kracht en behendigheid, het vermogen om met zijn handen en voeten aan muren en plafonds te hechten, en een ‘spider sense’ die hem waarschuwt voor gevaar met een zoemend gevoel in zijn hoofd. Hoewel zijn kracht en behendigheid vergelijkbaar zijn met die van de originele Spider-Man, is zijn spingevoel niet zo sterk, omdat het hem alleen waarschuwt voor direct gevaar.

De vader van Miles vertelt aan zijn zoon dat hij en Aaron als jonge man gingen werken voor een crimineel genaamd Turk nadat Jefferson was gerekruteerd door S.H.I.E.L.D. als spion om de organisatie van de toen opkomende internationale crimineel Wilson Fisk te infiltreren. Jefferson deed dit een tijdje, maar nadat de Kingpin was gearresteerd en veroordeeld voor zijn misdaden, bood Jefferson de kans om een volwaardige S.H.I.E.L.D. agent te worden, maar dit weigerde hij, omdat hij niet in de voetstappen van zijn broer wilde treden. Hij ontmoette Rio een week later en werd verliefd op haar. Jefferson vluchtte nadat hij had vernomen dat Miles Spider-Man was omdat het onopgeloste problemen uit die eerdere tijd van zijn leven terugbracht, en vertelt Miles dat hij hem niet de schuld geeft van de dood van zijn moeder, en betreurt het hem te hebben verlaten.

Wanneer Miles zijn geheime identiteit aan zijn vriendin, Katie Bishop, onthult, blijken zij en haar ouders slapende agenten te zijn voor de terroristische groep Hydra, die vervolgens Miles, zijn vader en Ganke ontvoert, als onderdeel van een plan waarbij Dr. Doom betrokken was. Miles en de andere gevangenen worden echter vrijgelaten, mede met de hulp van Miles ‘slaapzaalgenoot, Judge, Maria Hill en andere bovenmenselijke collega’s.

Hij heeft twee vaardigheden die de originele Spider-Man niet heeft: het vermogen om zichzelf, inclusief zijn kleding, te camoufleren om zijn omgeving aan te passen, waardoor hij effectief onzichtbaar wordt, en een “gifaanval” die tijdelijk iemand kan verlammen met slechts een aanraking. De gifaanval gebruikt geen echt gif, maar is een soort gerichte energie die kan worden geleid door de handschoenen van Miles en die op afstand kan worden gebruikt tegen een tegenstander door deze door een materiaal te leiden waarin zowel Miles als zijn tegenstander in contact is, zoals het web van de Earth-616’s Spider-Man. Het kan kettingen breken die worden gebruikt om Miles vast te houden en zelfs non-ferro objecten afstoten, zoals plastic legoblokjes. De giftige aanval is krachtig genoeg om een persoon zo groot als een Hank Pym’s Giant-Man bewusteloos te maken. Het is krachtig genoeg om de symbiotische schurk Venom weg te jagen tijdens Miles ‘eerste ontmoeting met het wezen, maar door hun tweede ontmoeting heeft Venom zo’n tolerantie voor de staking ontwikkeld dat Miles volledig omhuld moet worden door de symbiont vóór de gifaanval kan de symbiont van zijn gastheer scheiden.

Doctor Octopus ontwikkelde ook een set tentakels die de gifaanval niet zouden uitvoeren. Het effect van de gifaanval manifesteert zich enkele seconden nadat het is geïmplementeerd en wordt door Bendis beschreven als vergelijkbaar met het gevoel in de testikels te worden geschopt. Miles kan een krachtigere versie van de staking bewerkstelligen, die hij een “megagif-explosie” noemt. Wanneer Miles dit vermogen gebruikt, gloeien zijn ogen met gele energie, die vervolgens naar buiten explodeert in een stralende uitbarsting die niet alleen een grote groep tegenstanders kan afstoten, maar ook dikke touwen en kettingen die zijn gebruikt om hem in bedwang te houden, kan vernietigen. Deze toepassing van de staking maakt hem “duizelig en nutteloos”, en kan niet meerdere keren snel achter elkaar worden gebruikt zonder een “oplaadperiode” voor Miles.

Het lichaam van Miles heeft ook een sterke weerstand tegen verwondingen. Tijdens een woordenwisseling met de Roxxon-huurling Taskmaster wordt Miles zonder duidelijke ernstige verwondingen door een bakstenen muur gegooid, hoewel de ervaring pijnlijk voor hem is. Miles draagt een kostuum dat hem is gegeven door S.H.I.E.L.D., en gebruikt aanvankelijk Peter Parker‘s web shooters, die hem worden gegeven door May Parker. Uiteindelijk krijgt hij een nieuwe set webshooters van S.H.I.E.L.D.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk