Mary Jane

17,50

Personage uit Marvel Universe

Uitverkocht

Speelgoed figuur van Mary Jane uit Marvel Universe.

Mary Janes jonge kwam uit een probleemgezin. Haar vader, een professor en gefrustreerde schrijver, reageerde zijn woede af op zijn familie in de vorm van mishandeling. Mary Jane liet hier nooit iets van merken aan de buitenwereld. Haar ouders scheidden uiteindelijk, waarna Mary Jane en haar zus bij hun moeder verbleven. Mary Jane bezocht ook vaak haar tante Anna, die naast de Parkers woonde. In het begin was ze niet echt onder de indruk van Peter Parker. Dat veranderde drastisch op de nacht van Oom Bens moord, toen MJ Peter Spider-Man zag worden voor de eerste keer. MJ hield deze kennis echter nog jaren voor zich, en vertelde zelfs Peter niet dat ze het wist.

Peter zijn Tante May deed pogingen hem te koppelen aan “het nichtje van buurvrouw Watson”, die Peter nog nooit had gezien. Toen Peter haar dan toch te zien kreeg, werd hij op slag verliefd op haar. Peter begon met haar uit te gaan, tot woede van zijn oude vriendin Gwen Stacy. Toen de Green Goblin Gwen Stacy vermoordde, bleef MJ bij Peter tijdens de rouwperiode. Hierdoor ontwikkelde hun relatie zich nog verder. Echter, toen hij haar ten huwelijk vroeg weigerde ze, om dat ze zich niet wilde binden. Ze verliet New York een paar jaar. MJ keerde uiteindelijk terug en haar gedrag veranderde sterk. Ze gaf toe dat ze al lang op de hoogte was van Peters geheime identiteit en uiteindelijk trouwden ze dan toch. In de jaren die volgden bleef Mary Jane een model en actrice. Ook legde ze het bij met haar zus en haar vader. Mary Jane ontdekte uiteindelijk dat ze zwanger was. Omdat hij vond dat de stress van zijn dubbelleven een gevaar vormde voor zijn vrouw en kind, gaf Peter zijn leven als superheld op. Zijn rol als Spider-Man werd overgenomen door zijn kloon Ben Reilly. Peter en Mary Jane verlieten New York en verhuisden naar Portland, Oregon. Daar leefden ze enkele maanden, maar de heimwee naar New York maakte dat ze weer terug verhuisden.

Mary Jane werd echter vergiftigd door Alison Mongraine, een helper van de Green Goblin, waardoor haar baby dood werd geboren, zo leek het tenminste, aangezien Mongraine het kind met haar mee nam. In een alternatieve tijdlijn bleef de baby in leven en werd later Spider-Girl. Diezelfde nacht stierf ook Ben Reilly door de Green Goblin, en nam Peter de Spider-Man identiteit weer over. Hij deed dit echter in het geheim aangezien Mary Jane liever niet wilde dat hij weer een superheld werd. Toen Peter en Mary Janes appartement, en Tante Mays huis werden vernield door Charlie Weiderman, en Spider-Man zich bij de Avengers aansloot, verhuisden Mary Jane en Tante May naar de Stark Tower, het hoofdkwartier van de Avengers. In de verhaallijn “Een nieuwe dag” maakte Peter een deal met de demon Mephisto om tante May te redden. Door deze deal werden Peters en Mary Janes persoonlijke tijdlijnen veranderd, waardoor een nieuwe realiteit ontstond waarin Mary Jane en Peter nooit getrouwd zijn.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

471