Iron Spider

17,50

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 5010993598434 Categorie: Tags: , , , , , ,

Speelgoed figuur van Iron Spider uit Marvel Universe.

Het Iron Spider-pantser is een aangedreven exoskelet dat door verschillende personages in het Marvel Universum wordt gebruikt, waaronder Peter Parker zelf.

Het Iron Spider-pantser bevat een systeem dat lijkt op dat van Tony Stark‘s klassieke Iron Man-ontwerp. Het pak beschikt over veel gadgets, waaronder drie mechanische spinarmen of “waldoes”, die kunnen worden gebruikt om hoeken te bekijken via camera’s in de uiteinden en om objecten indirect te manipuleren. Stark beschrijft ze als te delicaat om te gebruiken in gevechten, maar Spider-Man gebruikt ze kort daarna om door de sensoren in de helm van Titanium Man te breken. Later gebruikt hij ze tijdens de Burgeroorlog in zijn gevecht met Captain America.

Andere kenmerken zijn glijden over korte afstanden, beperkte kogelwering, ingebouwde noodscanner, audio en visuele versterking inclusief infrarood en ultraviolet, koolstoffilters om giftige stoffen buiten te houden en een GPS voor korte afstanden met microgolf communicatiesysteem. Het biedt de mogelijkheid om onder water te ademen en kan door zijn “‘slimme vloeibare metaal” in verschillende vormen veranderen. Het kan ook min of meer verdwijnen wanneer het niet nodig is vanwege reacties op neurologische impulsen, zoals Tony Stark onthulde.

Het nieuwe kostuum kan eruitzien als andere kostuums die Spider-Man in de loop der jaren heeft gedragen of veranderen in zijn straatkleding. Een deel van het kostuum kan zichzelf losmaken van Spider-Man om een voorwerp te bedekken dat te gevaarlijk is om aan te raken, zoals een radioactieve asteroïde. Al deze functies worden bestuurd door een computersysteem in het borststuk dat reageert op mentale controle. Het Iron Spider-pantser heeft ook een functie voor zelfvernietiging die door Iron Man kan worden geactiveerd in geval van nood of als Spider-Man ooit van kant wisselt. Echter was Peter al op de hoogte van de veiligheidsmaatregel en had hij deze omzeild met zijn eigen opheffing.

Mary Jane Watson droeg later het Iron Spider-pantser om Spider-Man en Iron Man te helpen Regent te bestrijden. Ze gebruikt haar ervaring in het pak van Iron Man en de spin-krachten die ze had om het pantser te bedienen. De oom van Miles Morales, Aaron Davis, kocht een opnieuw gekleurde en aangepaste versie van het Iron Spider-pantser dat hij gebruikt om zijn incarnatie van de Sinister Six te vormen.

Het Iron Spider-pantser is nagemaakt en gebruikt door de drie genetische klonen van Michael “Mike” Ian Van Patrick (MVP), die zichzelf identificeren als Red Team of Scarlet Spiders. Het is niet precies bekend welke nieuwe krachten het team bezit, maar ze gebruikten onder andere de communicatie en mechanische armen die het oorspronkelijke kostuum bezat. Een wijziging is dat er nu vier armen zijn, in plaats van drie. Deze pakken hebben het morphing-vermogen van het origineel, evenals web-shooters en het vermogen om over muren te kruipen. Het kostte 3 maanden om het pak te bouwen.

Grootte

15 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk