Gwen Stacy en Spider-Ham

27,50

Superhelden uit Marvel Universe

Uitverkocht

Speelgoed figuren van Gwen Stacy en Spider-Ham uit Marvel Universe.

Gwendolyne Maxine “Gwen” Stacy is Peter Parkers eerste echte vriendin. Haar dood werd veroorzaakt door de superschurk Green Goblin. Door zijn toedoen viel ze bewusteloos van een brug, waarna Spider-Man haar probeerde te redden met zijn web. Door de grote schok brak haar nek. Nog steeds bestaat er onenigheid onder fans over wie nu Spider-Mans ware liefde is, Gwen Stacy of Mary Jane Watson. Gwen Stacy’s dood was niet alleen een schok voor Peter maar ook voor Mary Jane Watson, die ondanks hun rivaliteit over Peters liefde wel een goede vriendin van Gwen was. Door de gebeurtenis werd Mary Jane qua persoonlijkheid sterker en kwamen zij en Peter dichter bij elkaar. Green Goblins reputatie als Spider-Mans grootste vijand werd flink versterkt door de moord die hij pleegde op Gwen Stacy. Daarvoor was Dr. Octopus een grote kansmaker op die titel.

Peter ontmoette Gwen op de Empire State universiteit. In het begin zorgden Peters problemen als Spider-Man ervoor dat hij haar negeerde. Later ontwikkelde zich toch een relatie tussen de twee. Gwen, die zelf ook scheikunde studeerde, vond de nerdachtige Peter leuker dan de stoere Flash Thompson of Harry Osborn. Hun relatie werd ingewikkelder toen haar vader George Stacy werd gedood door vallend puin veroorzaakt door een gevecht tussen Spider-Man en The Lizard. Gwen gaf Spider-Man de schuld van haar vaders dood, en vertrok naar Europa om het verlies te verwerken. Toen ze terugkwam bloeide de relatie tussen haar en Peter weer op.

In een alternatieve realiteit, aangeduid als Earth-65, wordt Gwen Stacy van Midtown High School gebeten door de radioactieve spin en wordt een superheld die de naam Spider-Gwen draagt. Als Gwen Stacy wordt ze afgebeeld als een drummer naast haar vrienden, Mary Jane Watson, Betty Brant en Glory Grant, simpelweg de Mary Janes genoemd. Kort nadat ze misdaad begint te bestrijden , probeert een van haar klasgenoten, Peter Parker , wraak te nemen op degenen die hem in Midtown High School gepest hebben, waardoor hij de versie van de Lizard van de Earth-65 is geworden. Gwen onderwerpt hem, maar Peter sterft aan het einde van het gevecht vanwege de chemische stof die hij gebruikte. Spider-Woman krijgt de schuld van zijn dood en veroorzaakt een verontwaardiging over haar arrestatie, geleid door J. Jonah Jameson. Haar vader, George Stacy , een politiechef van de NYPD, begint een jacht op haar samen met kapitein Frank Castle en rechercheur Jean DeWolff. Terwijl de Mary Janes proberen te spelen in een concert, werd er een huurmoordenaar gestuurd naar de vader van Gwen Stacy, die in het gehoor is. Als Spider-Gwen verslaat ze met succes de huurmoordenaar. Tijdens het gevecht houdt Captain Stacy Spider-Gwen op schot, waarbij Gwen Stacy haar masker afdoet om te laten zien wie zij is aan haar vader. Geschokt door het leren van de identiteit van Spider-Gwen, vertelt hij haar te rennen voordat hij van gedachten verandert.

Grootte

15 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

2 figuren met accessoires

Merk